Bakan Kılıç: TFF'nin kararı siyasi değil

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), futbolda şike iddialarına ilişkin aldığı kararların siyasi yönünün bulunmadığını bildirdi.'

Yayınlanma: 30.04.2012 - 10:41
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in PMD ziyaretine eşlik eden Kılıç, gazetecilerin, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in futbolda şike olaylarına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Bu açıklamanın, Türk futbolu üzerinde etkili olabilecek son derece önemli karar ve açıklamalar olduğunu belirten Kılıç, "TFF, bu açıklama ve kararları kendi özerk yapısı içinde tartışmış, karara bağlamış ve kamuoyuna açıklamıştır. Almış oldukları kararların siyasi yönü yoktur. Kararlar Türk futbolu açısından, teknik değerlendirmeler neticesinde ortaya çıkmış olan ve uygulaması bakımından da teknik neticeleri beraberinde getirecek olan kararlardır" dedi.

Kılıç, TFF Yönetim Kurulu'nun geçen Cuma gününden beri Antalya'da kampta olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"Elde etmiş oldukları raporları, bütün çalışmaları gözden geçirmektedirler. Bu çalışmaların içinde biz yokuz. Bu çalışmalar, TFF'nin kendi kuralları ve kurullarından gelen raporları çerçevesinde yapmış oldukları değerlendirmelerin neticesidir. Uygulamaya ne şekilde yansıyacağını bilemiyorum. Yaptıkları açıklamaların elbette ki Türkiye'de futbol üzerinde önemli etkileri olacaktır. En azından futbolun bundan sonraki yapılanması üzerinde önemli tesirleri olacaktır.

Hepimiz aynı gemideyiz. Sorunlar hepimizin ortak sorunları, çözümlerin de herkes tarafından ortaklaşa yöntemlerle bulunması lazım. 'Birinin sorunu diğerini etkilemiyor' şeklinde algı yaratılacak olursa, uzun zamanda kalıcı ve adil çözüme ulaşmak mümkün olmayacaktır. Aynı gemideyiz, ortak sorunlarla mücadele ediyoruz. Ortak çözümleri bulabilirsek, futbolun ve sporun önünü açmak daha kolay mümkün olabilir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler