Bakan Özak, topu vergi dairelerine attı

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, icralık olan öğrenci kredi borçlarında topu vergi dairelerine attı.

Yayınlanma: 31.10.2009 - 10:27
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, icralık olan öğrenci kredi borçlarında topu vergi dairelerine attı. MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesini yanıtlayan Özak, "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na olan kredi borçlarının, borçlular tarafından hiç ödenmemesi durumunda, borçluların bilgileri vergi dairelerine gönderilerek söz konusu alacaklar, gecikme zammı uygulanarak vergi dairelerince tahsil edilmekte, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından kesinlikle icra işlemi yapılmamaktadır" dedi.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın icralık olan öğrenci kredi borçlarıyla ilgili soru önergesini yanıtladı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na olan kredi borçlarının, borçlular tarafından hiç ödenmemesi durumunda ilgili vergi dairelerine bildirildiğini belirten Özak, "Sözkonusu alacaklar gecikme zammı uygulanarak vergi dairelerince tahsil edilmekte olup, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından kesinlikle icra işlemi yapılmamaktadır" dedi. Özak, 2007, 2008 ve 2009 yıllarında kuruma olan kredi borçlarını ödemeyenlerden alacakların tahsili içinse henüz vergi dairelerine bildirim yapılmadığını kaydetti.

Özak, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kredi borçlarının ertelenmesinin 5505 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununda Değişiklik yapılması hakkındaki kanun hükümlerine göre yürütüldüğünü belirterek "Bu kanuna göre borcunu geciktirmemiş herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşunda kaydı olmayanların her yıl müracaatta bulunmaları halinde ertelenmekte ve bir süre tahdidi bulunmamaktadır. Bu ertelemelerde faiz uygulaması değil TÜİK'in Toptan Eşya Fiyatı Endeksindeki artışlara göre borçları artırılmaktadır." dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon