Bakan Şahin'den açlık grevi yorumu

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, açlık grevleriyle ilgili değerlendirmelerin Türkiye'de sürdüğünü söyledi.

Yayınlanma: 05.11.2012 - 11:47
Abone Ol google-news

İtalya'nın başkenti Roma'da bugün başlayan Uluslararası Polis Teşkilatı'nın (INTERPOL) 81. Olağan Genel Kurulu'ndaki bakanlar toplantısına katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, toplantı arasında Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Şahin, Türkiye'de cezaevlerindeki açlık grevine ilişkin bir soruya, "Bu konuyla ilgili değerlendirmeler Türkiye'de devam ediyor" yanıtını verdi. Toplantı nedeniyle 100'ün üstünde bakanın hazır bulunduğu Interpol Genel Kurulu'nda ikili görüşmelerde bulunacağını kaydeden Bakan Şahin, İtalya İçişleri Bakanı Annamaria Cancellieri ile bölücü terör örgütü PKK'nin faaliyetleri, terör suçluları ve kaçakçılık suçları konularını ele alacaklarını bildirdi.

Fildişi-Türkiye ilişkileri

Fildişi Sahili İçişleri Bakanı Hamed Bakayoko ile kısa bir ikili görüşme gerçekleştiren İdris Naim Şahin, Türkiye ile Fildişi Sahili arasında 2005'de başlatılan Afrika stratejisi kapsamında hızla gelişen ilişkiler olduğunu belirterek, "Bu ilişkiler kapsamında ülkeler arasındaki güvenlik işbirliği çalışmaları, güvenlik alanındaki eşgüdümün geliştirilmesi söz konusu. Bu bağlamda, Fildişi Sahili ile güvenlik konusunda bir işbirliği anlaşması yapma konusunu görüştük ve mutabık kaldık. Bunu hayata geçireceğiz" dedi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) geçen Temmuz'da bu ülkeye seferler başlattığını hatırlatan Bakan Şahin, "Bu çok önemli. Ticari ilişkilerimiz düşük seviyede, bunun hızla geliştirilmesi konusunu değerlendirdik. Ayrıca iki ülke arasında özellikle polisin eğitim alışverişi konusunu ele aldık. İki ülke arasında önümüzdeki dönem daha yoğun bir işbirliğinin oluşacağını ümit etmekteyim" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon