Bakanlara pet şişe yağdırıldı

PKK'li teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucunda şehit olan 23 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Can'ın cenaze töreninde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e öfkeli kalabalık pet şişe yağdırdı.

Yayınlanma: 21.08.2012 - 16:09
Abone Ol google-news

Şehit asker için Ulu Cami'de düzenlenen törene Gaziantep'teki terör saldırısı nedeniyle kentte bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı. Cenazeye 3 bini aşkın yurttaş katıldı.

Önce sloganlarla tepki gösterdiler

Dün yaşanan bombalı saldırı nedeniyle öfkeli olan yurttaşlar teröre tepki gösterdi. Kalabalıktan sık sık, "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP" sloganları yükselirken, sıkı güvenlik önlemleri altında camiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin girdi. Kalabalık bakanları yuhalayınca, Gaziantep Müftüsü Ahmet Bulut, müdahale ederek 'yuh' çekilmemesi için uyarıda bulundu. Kalabalık bu kez de müftüyü yuhaladı.

Pet şişe atıldı, bakanlar minibüsle çıkarıldı

Gergin bir ortamda kılınan cenaze namazının ardından, şehit askerin cenazesi omuzlarında kortej eşliğinde bir süre taşındı. Bakanlar da korteje katılınca yurttaşlar tepki gösterdi. Bu sırada bir grup yurttaş, protesto ettikleri bakanlara doğru yürümek istedi. Polis, bakanların etrafında etten duvar örerken kalabalığın tepkisinin dozu arttı. Kalabalıktan bakanlara doğru pet şişeler atıldı. Kalabalığın öfkesi daha da artınca bir grup bakanların üzerine yürüdü, polis biber gazıyla müdahale etti. Atalay ve Şahin, bir minibüse bindirilerek kalabalığın arasından çıkarıldı.

Fotoğraf: DHA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler