Balbay’a ilgi seli

Balbay’a sosyal medyanın ilgisi arttı, Twitter’da takip eden ilk isim AKP’li Nimet Baş oldu

Yayınlanma: 14.12.2013 - 14:20
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili ve gazetemiz yazarı Mustafa Balbay, tahliye olmasının ardından sosyal medyanın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Balbay’ın Twitter hesabını tahliye olduğu 9 Aralık gününden bugün kadar 20 bin kişi daha takip etmeye başladı. Yaklaşık 209 bin kişinin takip ettiği Balbay’ı tahliyenin ardından ilk takip eden eski Milli Eğitim Bakanı AKP İstanbul Milletvekili Nimet Baş oldu. Balbay’ın Facebook hesabına da 2 bin kişi “arkadaşlık isteği” gönderdi. Onlarca kişi de kendilerine iş bulması için Balbay’a Facebook üzerinden mesaj attı.

Balbay’ın özgürlüğüne kavuşmasından sonra sosyal medya hesapları yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Faceebok ve Twitter’da binlerce kişinin takip ettiği hesabı bulunan Mustafa Balbay’ı 20 bin kişi daha takip etmeye başladı. Balbay’ın cezaevi günlerinde yardımcıları tarafından kullanılan sosyal medya hesaplarına tahliyesiyle birlikte “geçmiş olsun” mesajları yağdı.

Vekiller arasında 22.

Milletvekilleri arasında en çok takipçisi bulunanlar listesinde 22. sırada yer alan Balbay’ın sosyal medya hesaplarına iyi dilek mesajlarının yanında iş talepleri de gönderildi. Milletvekilliğini de değerlendiren takipçileri Balbay’dan kendilerine iş bulmasını istedi. Ayrıca Balbay’ın TBMM Genel Kurul’unda yemin etmesinin ardından tüm sosyal medya hesaplarında bulunan demir parmaklıklar ardında çekilmiş fotoğrafları da değiştirildi yerlerine Meclis kürsüsündeki fotoğrafları yerleştirildi.

Karşıyaka Çarşı’dan kutlama

Taraftar grubu Karşıyaka Çarşı Grubu da İzmir Milletvekili Balbay için açıklama yaptı. Balbay’ın tahliyesini mutlulukla karşıladıklarını belirten grup, şunları kaydetti:
“Öncelikle belirtmek isteriz ki Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Atatürk ilke ve inkılaplarını kendisine yol edinmiş bir taraftar gurubu olarak CHP’li Milletvekilimiz Sayın Mustafa Balbay’ın 4 sene 278 gün sonra serbest kalışı umarız tüm tutuklu vekiller, gazeteciler, avukatlar, Gezi sürecinde ve sonrasında tutuklanan kardeşlerimiz ve orada olmaması gereken tüm dostlar için teşkil eder. Cumhuriyet gazetesi yazarı Balbay’ın hukuksuzluğu, adaletsizliği çok iyi bilen biri olarak bundan sonra sistemin insana karşı yapılanmasının karşısında vereceği mücadeleye inancımız tamdır. Vekilimiz Balbay’ı da en yakın zamanda Karşıyakamızda görmek istiyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler