Balbay'a 'tele-koruma'

Ankara Valiliği, 1128 gündür Silivri Cezaevi'nde bulunan Cumhuriyet gazetesi yazarı, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'a koruma tahsis etti. Kararda, Balbay'ın 'herhangi bir tehlike' veya 'şüpheli durum tespit'etmesi halinde 155 Polis İmdat dışında arayacağı telefon numaraları yer aldı.

Yayınlanma: 06.04.2012 - 08:05
Abone Ol google-news

Ankara Valiliği’nin 8 Mart 2012 tarihli tebliğ ettiği kararda, hakkında koruma kararı bulunduğu belirtilerek Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Terörle Mücade Kanunu ışığında 26 Ocak’ta toplanan İl Koruma Komisyonu’nda Balbay’ın durumunun yeniden değerlendirildiği ve “çağrı üzerine koruma” kararının devamına karar verildiği vurgulandı. Ankara Valisi adına Fahri Aykırı’nın imzasını taşıyan tebligatta korumanın yöntemi şöyle anlatıldı:

“Çağrı üzerine koruma, çağrı timini görevlendirmekle yetkili bir merkezden talepte bulunulması halinde sağlanacak geçici korumayı kapsamakta olup, karar gereğince herhangi bir tehlike veya şüpheli durum tespiti halinde Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne ait ... (telefon numaraları) veya 155 Polis İmdat telefonlarından birine müracaat edildiği takdirde ikametgâha ya da bulunulan adrese koruma görevlisi veya ekibi gönderilecektir. Ancak bu koruma geçici olup, tehlike kalktığı, bertaraf edildiği veya kişinin emniyetli yere intikal ettirildiğinde sona erdiğinden, sadece ihtiyaç hasıl olduğunda koruma talebinde bulunulacağı anlamına gelmektedir. Herhangi bir tehdit veya tehlike olmadığı halde sürekli olarak çağrıda bulunulmaması gerekmektedir. Böyle bir durum koruma kararının amacı ve kapsamı dışında kullanılması anlamına geldiğinden, tespiti durumunda yönetmelik esaslarına göre hareket edilecektir.”

Ankara’dan ayrılmadan önce haber verecek

Mustafa Balbay’ın “il dışına yapacağı gezilerde” ise ilden ayrılmadan 48 saat önce nereye, hangi araçla gidileceği, ne kadar süre ve nerede kalınacağının il valiliğine bildirilmesinin zorunlu olduğu ancak bu durumda dilekçede belirtilen iller ile yol güzergâhında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının sağlanabileceği anlatıldı. Ankara Valiliği’nin Mustafa Balbay’ın 6 Mart 2009 tarihinden beri tutuklu olduğundan “bihaber” olduğu verdiği bu kararla ortaya çıkmış oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon