Balbay'ın LeMan'ın kapağına yorumu

Mustafa Balbay, LeMan'ın kendisiyle ilgili kapağıyla ilgili olarak "Mizah çok önemli bir izah tarzıdır. Gezi eylemlerinin ruhunda da mizah vardı. Çok güzel karikatürize etmişler" dedi.

Yayınlanma: 11.12.2013 - 15:46
Abone Ol google-news

1740 gün sonra özgürlüğüne kavuşan CHP İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, mizah dergisi LeMan’ın kendisiyle ilgili kapağına ilk yorumu yaptı. Balbay, “Mizah çok önemli bir izah tarzıdır. Gezi eylemlerinin ruhunda da mizah vardı. Çok güzel karikatürize etmişler” dedi.

 

Mizah dergilerinde bu hafta

 

Balbay, katıldığı Sokak TV’nin canlı yayınında, tutukluluğunun sona ermesiyle ilgili mizah dergisi LeMan’ın kapak karikatürüne ilişkin şunları söyledi: “Şimdi gerçekten bence rüzgâr tersine dönmeye başladı. Zaten bir süredir dönmeye başlamıştı. Bana milat nedir diye sorarsanız, ben Gezi’dir diyorum. O süreçle birlikte Türkiye’de çok ciddi bir rüzgar dönemi başladı. Benim bütün dileğim LeMan’ın da kapak konusu yaptığı gibi artık gerçeklerin daha çıplak olduğu, daha iyi anlaşıldığı bir Türkiye olsun. Devamında da adalet gelsin istiyorum. Mizah çok önemli bir izah tarzıdır. Zaten Gezi’nin de ruhunda o vardı. Eğer bir konu gülünç hale getirilmişse bu çok ciddi bir eleştiridir. O yüzden de bir mizah dergisinin bir konuyu ele alış biçimi gerçekten en etkili muhalefet yöntemlerinden biridir.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon