Ban Ki-mun dehşete düştü

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Türkiye-Suriye sınırında kötüleşen durumdan ötürü dehşete düştüğünü belirterek, bölgesel çatışma olasılığının ve uluslararası barışa yönelik tehditin arttığı uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 05.10.2012 - 08:18
Abone Ol google-news

Ban'ın sözcüsü Martin Nesirky, BM Genel Sekreteri'nin taraflara, "siyasi bir çözüme ilerlemek için tüm çabanın sarf edilmesi, azami itidal gösterilmesi ve şiddet kullanımından vazgeçilmesi" çağrısı yaptığını söyledi.

Nesirky, BM ve Arap Birliği'nin Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin "gerilimin yatıştırılmasını teşvik etmek için" Türk ve Suriyeli yetkililerle temas halinde olduğunu da kaydetti.

Erdoğan Ban Ki-mun ile görüştü

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonda görüştü. Alınan bilgiye göre Ban, Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradı, görüşme 23 dakika sürdü. Ban görüşmede, Akçakale'ye top mermisi düşmesi sonucu 5 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesiyle ilgili taziyelerini ileterek, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın dün kendisiyle temasa geçmesinin ardından, BM nezdinde yürütülen çalışmalar hakkında Başbakan Erdoğan'a bilgi verdi. BM Genel Sekreteri Ban'ın görüşmede, Akçakale'deki olayı öğrenmesinin hemen ardından "olayı kabul edilemez" olarak nitelendirdiği ve kuvvetli ifadelerle kınadığı belirtildi. Başbakan Erdoğan'ın da Türkiye'nin yaklaşımı konusunda Ban'a bilgi vererek, BM Güvenlik Konseyi'nden olayla ilgili açık ve net bir kınama beklediklerini ilettiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler