Bankalara sigorta şikayeti

Bankaların sigorta oyunu vatandaşları çileden çıkardı. Bankalar, kredi başvurusu onaylanan müşterilerine, sigorta şartı koşuyor. Kredi başvurusu onaylanan kullanıcılar “Sigorta yaptırmazsanız kredinizi kullanamazsınız” yanıtıyla karşılaşıyor.

Yayınlanma: 11.12.2013 - 15:12
Abone Ol google-news

Şikayetvar’ın haberine göre, bankalar her geçen gün yeni bir gelir kapısı sağlıyor. Kredi kullanmak isteyen vatandaşların başvurularına olumlu cevap geldikten sonra bir şartla denilerek sigorta yapılması zorunlu tutuluyor. Her bankaya ait farklı sigorta ve poliçelerle karşılaşan tüketiciler, sunulan hizmet aynı olsa da fiyat politikasının bankalar arasında değişim gösterdiğini, istemedikleri halde zorla sigorta yapıldığını belirtiyor.

Bazı vatandaşlar sigorta ücretini ödemek istemediği için kredi kullanamıyor, bazıları da yıllar sonra her ay düzenli sigorta bedeli ödediğinin farkında varıyor. Bankaların haksız kazanç elde ettiğini belirten tüketicilerin şikayetleri şöyle:

 

“KREDİ DESTEK SİGORTASINA 837 LİRA ZORUNLU ÜCRET”

 “Edirne İpsala şubesinden tüketici kredisi için başvuru yaptım. Kredimin onaylandığı haberi geldi, fakat illa pahalı olan sigortayı yaptırmam istendi. Eğer sigortayı yaptırmazsam onaylanan kredimi veremezlermiş, yoksa yok. Çok yanlışsın ey banka. Kredi destek sigortası adı altında 837 lira masraf talep ediyorlar bu sigorta hayat sigortası da değil. Neden zorla sigorta yaptırıyorum? Ayrıca 5 yıllık toplu ücretini kesiyorlar. Benim gibi mağdur olan birçok insan var.”

 

“HAYAT POLİÇESİ ADI ALTINDA 500 LİRA ÖDEMEK ŞART”

“Bankadan tarafından kullanmış olduğum kredi için özel bir poliçe adı adında yüklü miktarda para çekiliyor. Ancak bu poliçeler ile ilgili tarafıma bilgilendirme gereği duyulmuyor. İnsanlar sizden ihtiyaçları doğrultusunda kredi kullanıyor, ancak siz onlardan her yıl 500 TL poliçe hazırlayarak mağdur durumda bırakıyorsunuz. İnsanlardan zorunludur deyip bu paraları tahsil etme yetkiniz kanunlarca yoktur.”

 

“HABERSİZ SİGORTA YAPTILAR 10 YIL BOYUNCA 444 LİRA ÖDEME YAPACAĞIM”

“Kastamonu şubesinden çektiğimiz konut kredisinin 1 yıl sonra öğreniyoruz ki her yıl zorunlu yangın ve hayat sigortası yapılmış. 2 yıldır her ay 444 lira ücret ödüyorum. Kredim 10 yıl devam edecek. Bize krediyi çekerken hiç böyle bir şeyden bahsedilmedi. Sadece DASK adı altında belli bir meblağda deprem sigortası var denildi. Şimdi şubeye gidip konuştuğumuzda sözleşmeyi imzalarken her yıl yaptıracağımıza dair imza attığımızı söylüyorlar ve yaptırmak istemediğimiz halde zorunlu diyerek şart koşuyorlar. Şikayetçiyim ve zorla sigorta yaptırmak istemiyorum. Sözleşmeleri iyi okuyun.”

 

“HAYAT SİGORTASI VE DASK İÇİN 800 LİRA MASRAF”

“Bankanın Esenyurt şubesinden konut kredisi çekmek istedim. Personel bana ‘Hayat sigortası ve DASK mecburi, herkes yaptırmak zorunda’ dedi. Benden 800 lira ücret istendi. Ben bu sigortaları yapmak istemedim ve kredimi kullanamadım.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler