Baransu serbest bırakıldı

Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, ''soruşturmanın gizliliğini ihlal'' suçundan tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 24.12.2009 - 13:23
Abone Ol google-news

Cumhuriyet savcısının, tutuklanması istemiyle Kadıköy 5. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk ettiği Baransu, burada hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Baransu'nun serbest bırakılmasına karar verdi.

Adliyeden ayrılırken bir açıklama yapan Baransu, ''Serbest bırakıldım, bunu bekliyordum. Mahkeme tutuklamayı yerinde görmedi. Suçlamaları biz de kabul etmedik'' dedi.

Bu arada, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkinden önce Baransu, basın mensuplarının soruları üzerine şunları söyledi:
''Kafes eylem planını yayımlamıştım. Genelkurmay Adli Müşavirliği, haberin ardından Adalet Bakanlığına suç duyurusunda bulunuyor. Adalet Bakanlığı da dosyayı İstanbul'a gönderiyor. 'Soruşturmanın gizliliğini ihlal'den savcılığa ifade verdim. Savcı da, tutuklanmam istemiyle mahkemeye sevk etti. Bu yayımladığım belgelerde, suikastlar vardı, bombalamalar vardı. Bu dünyanın her yerinde haberdir. Kamuoyunu bilgilendirme adına yazdım. İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı da ben yazmıştım. Yazmasaydım ortaya çıkmazdı. Basın mensuplarının görevi bunları haberleştirmek''
dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler