Baransu'dan AKP'ye: Tükürdüğünüzü yalayacaksınız

Dershaneler savaşı tüm hızıyla sürerken Mehemt Baransu'dan hayli sert bir yazı geldi: Tükürdüklerini yalayacaklar...

Yayınlanma: 18.11.2013 - 12:19
Abone Ol google-news

Gülen Cemaati ile AKP arasında patlak veren dersane savaşları tam gaz devam ederken savaşın dershane cephesinde yer alan Mehmet Baransu'dan iddialı bir kehanette bulundu. Taraf gazetesi yazarı bugünkü köşesinde AKP'nin dershaneler konusunda geri adım atacağını söylerken "tükürdüğünüzü yalayacaksınız" dedi. Kullandığı bu ifadeye gelecek tepkilere karşılık bir de not düşen Baransu "Başbakan'dan esinlendim" dedi.

 İşte Baransu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

 TÜKÜRDÜĞÜNÜZÜ YALAYACAKSINIZ!

 Hükümet ve Cemaat arasında dershanelerin kapatılması konusu sidik yarışına sokuldu. Cemaat’i bitirme planını, MİT ve Cemaat’in eski bir ismiyle birlikte hayata geçirmeye çalışan AK Parti, kamuoyundan gelen tepkiler sonrası bu konuda geri adım atacak.

 Geri adım atılarak, “yanlıştan döndük, Cemaat’le barış yaptık” havası oluşturulacak ve Cemaat’in esnaf kesimi başta olmak üzere, geniş bir bölümünün oylarının tekrar alınması sağlanacak.

 Kısacası tükürdüklerini yalayacaklar.

 NOT: Bu lafımın ağır olduğunu söyleyenlere küçük bir hatırlatma; Yemin krizinde Başbakan Erdoğan, CHP’li vekillere “tükürdüğünüzü yalayacaksınız” demişti. Kendisinden esinlendim.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler