Erdoğan'a İran'dan tepki

İran'ın Devrim Muhafızları'na yakın haber ajansı Fars, Başbakan Erdoğan'ın 'Türkiye'nin her zaman İran'ın yanında yer aldığına' dair kullandığı ifadelere tepki gösterdi. Ajans, Erdoğan'ı fırsatçılıkla suçladı

Yayınlanma: 26.08.2013 - 16:49
Abone Ol google-news
Untitled Document

c8

Ajansta yer alan deÄŸerlendirmede, Türkiye’nin AK Parti iktidarı döneminde hiçbir zaman Ä°ran’ın yanında yer almadığı savunularak, Ankara’nın Ä°ran’ın nükleer konusundaki yaptığı arabuluculuk giriÅŸimini Batı’nın isteÄŸi üzerine ve bu ülkelerin hedefleri doÄŸrultusunda yaptığını öne sürdü.

NATO füze kalkanının Türkiye’ye yerleÅŸtirilmesiyle, Ankara’nın Ä°ran’a karşı Batı’nın yürüttüğü savaÅŸta ön sırada yer aldığını ileri süren Fars, ErdoÄŸan’ın “Ä°ran’ın yanında yer aldık” sözleriyle kendini aldattığını yazdı ve baÅŸbakanı fırsatçılık yapmakla suçladı.Haberde, BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın Suriye konusunda Ä°ran’a yönelttiÄŸi suçlamaların Ankara’nın Suriye politikasının yenilgiye uÄŸramasında kaynaklandığı öne sürüldü.

ErdoÄŸan, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Tahran’ın Suriye politikasını sert eleÅŸtirerek şöyle demiÅŸti: “Başından beri Ä°ran’ın yanında yer aldık. Hem de tüm dünyayı karşımıza alarak. Ä°ran bizi anlamadı ama hala da anlamıyor. Ä°ÅŸte ÅŸimdi Suriye meselesinde, Ä°ran’ın böyle bir yaklaşım içinde olmasını beklemezdik. Humus katliamında, merhum Humeyni aylarca Hafız Esad’a randevu vermedi. Fakat ÅŸu andaki bakış aynı bakış deÄŸil.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler