Barış sokağı hatırası

Van'da Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi gençler, belediye binasının bulunduğu sokağı gece gökkuşağı renklerine boyadı.

Yayınlanma: 01.09.2013 - 08:33
Abone Ol google-news

Duvara da '1 Eylül Barış Sokağı' yazan gençlere Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya da destek verdi. Başkan Kaya, eline aldığı fırçayla duvara Kürtçe 'Aşiti' (Barış) yazdı. Sabah rengarenk sokakla karşılaşanlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, bir gelin ve damat ise sokakta hatıra fotoğrafı çektirdi.Gece ellerindeki boya kutularıyla Hacıbekir Caddesi üzerinde Belediye Hizmet Binası'nın önündeki sokağa giren gençler, zemin taşlarını ve duvarları boyamaya başladı. Sokağı rengarenk boyayan gençlerin çalışması geç saatlere kadar sürdü. Boyama yapılan sokağa gelen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, gençler tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Başkan Kaya, eline aldığı fırçayla, gençlerin '1 Eylül Barış Sokağı' yazdığı duvara Kürtçe 'Aşiti' (Barış) yazdı. Gençlerin emeğine saygı gösterdiklerini belirten Başkan Bekir Kaya, "Gençler bu sokağın adını 1 Eylül Barış Sokağı' yapmış. Biz de alacağımız kararla sokağa 1 Eylül Sokağı adını vereceğiz. Çünkü o gün bizim için çok anlamdır. Ben eminim bu renkleri buralara süren gençler her rengin içine kendi duygularını katarak yapıyorlardır. Bu gençlerin barış, özgürlük, dünya kardeşliği gibi güzel duygular beslediklerinden eminim" dedi.

GELİN DAMAT İLK FOTOĞRAFLARINI SOKAKTA ÇEKTİRDİ


Sabah rengarenk sokakla karşılaşan esnaf ve vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken hatıra fotoğrafı çektirdi. Bugün evlenen Hakan Peker ve Beyhan Şaybak ise soluğu yeni boyanan sokakta aldı. İlk fotoğraflarını rengarenk sokakta çektiren çiftten Hakan Peker, "Bu bizim için çok anlamlı bir fotoğraf. Zaten düğünümüzü 1 Eyül Barış Günü'ne denk getirerek barış mesajı vermek istiyorduk" dedi.

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon