Barzani'nin yardımcısından Öcalan için imza

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasına Mesut Barzani'nin yardımcısı Kosret Resul Ali de imza attı.

Yayınlanma: 22.05.2013 - 09:02
Abone Ol google-news

İmralı Cezaevinde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası çeken PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan ve daha önce Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin imza attığı kampanyaya, Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin yardımcısı Kosret Resul Ali ve Başbakan Yardımcısı İmad Ahmet de imza attı. Kosret Resul Ali, "Bugün barış, kardeşlik ve diyalog günüdür. Öcalan'ın özgürlüğü için değil 1 milyon, 10 milyon imza taplanmalıdır" dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesi Pukmedya'da yeralan habere göre, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için geçen yıl örgüte yakın derneklerce Avrupa'da başlatılan 'Öcalan'ın özgürlüğü için 5 milyon imza' kampanyasına, Kuzey Irak'taki terör örgütü yanlısı kuruluşlar da destek için 1 milyon imza toplamaya çalışıyor. Geçen yıl mayıs ayında başlatılan Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasına daha önce Başbakan Neçirvan Barzani ve Parlamento Başkanı Erselan Bayiz imza atarken, dün de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin yardımcısı olan KYB'li Kosret Resul Ali ve Başbakan Neçirvan Barzani'nin yardımcısı olan İmad Ahmet de imza attı. Erbil'deki ofisinde Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan kampanyaya imza atan Kosret Resul Ali, gün barış, kardeşlik ve diyalog günü olduğunu söyledi.

DHA'nın haberine göre; Barzani'nin Yardımcısı Ali, Öcalan gibi bir liderin cezaevinde değil, özgür olması gerektiğini de belirterek, "Bütün Kürtülerin bu kampanyaya imzaları ile katılması gerekir. Irak Kürdistan bölgesinde Öcalan'ın özgürlüğü için değil 1 milyon 10 milyon Kürdün bu kampanyaya katılıp imza vermesi gerekiyor" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler