BASAD 20.yıl ödülleri törenle verildi

Üstün Asutay, Cihat Tamer, Erdoğan Sıcak, Tarık Akan, Ayşen Gruda, Ergun Köknar ve Cem Karaca tarafından 1993'te kurulan, Halkevleri'nden günümüze sanatın ışığını Bakırköy'den saçan BASAD, 3 Şubat Pazar akşamı Kültür Üniversitesi, Akıngüç Oditoryumu'nda düzenlediği ödül töreni ve şölenle 20.yıl etkinliklerine başladı.

Yayınlanma: 05.02.2013 - 14:46
Abone Ol google-news

"Aydınlanma Ödülü" Muazzez İlmiye Çığ'a Dernek Başkanı İlhan Gülek tarafından sunuldu. Gülek, “Muazzez İlmiye Çığ, aklı, bilinci, enerjisi ve üretkenliğiyle, tam bir Atatürkçü .O, aydınlanma mücadelesinin en önünde giden, eylemci, gözünü budaktan sakınmayan, hepimizin örnek aldığı bir bilim kadını. O, ne mutlu bize ki, Bakırköy’de yaşıyor ve buradan tüm ülkemize aydınlık saçıyor" dedi.

Muazzez İlmiye Çığ ise, yaptığı konuşmada:, "Atatürk, sanata ve sanatçıya büyük önem verdi. Konservatuarlar, tiyatrolar kurdu. Halkevleri bu amaçla açıldı. Sizler var oldukça, sanatçılar oldukça bu ülke kararmaz. Kimse heveslenmesin zaman geriye işlemez. Türkiye'nin aydınlanması için , küçücük bir ışıltı daha verecekse hiç düşünmeden ölmeye hazırım" dedi.

Derneğin (BASAD) kurucuları 20.Yıl ödülleri sunulan BASAD kurucu üyeleri de, “İyi ki Bakırköy'de doğmuşum, ışıklı bir yerde doğmuşum ve o ışıltı halen devam ediyor." dediler. Tören, Gülsen Tuncer'in sunduğu "Sanat İçin özgürlük" konulu şölen ile devam etti. BASAD’ın 20.yıl etkinlikleri yıl boyunca sürecek.

www.basad.org.tr


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler