"Başbakan ABD'de domuz gribi aşısı oldu mu?"

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici Başbakan Erdoğan'a "ABD'de domuz gribi aşısı oldunuz mu?" diye sordu.

Yayınlanma: 21.12.2009 - 11:22
Abone Ol google-news

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, domuz gribi aşısı ile ilgili güvensizliğin ortaya çıktığı bir dönemde 'aşı olmayı düşünmüyorum' açıklamasında bulunan Başbakan Erdoğan'ın kafa karışıklığı yarattığını söyledi.

Ekici "Başbakan Erdoğan, 8 Kasım'da TRT'de katıldığı programda ise ABD'deki aşı ile Türkiye'ye ithal edilen aşıların farklı olduğunu açıklayarak tartışmalara yeni bir boyut eklemiş ve Amerika'da kullanılan aşıların daha güvenilir olduğu algısı yaratmıştır" dedi.

Başbakan'ın 7 Aralık'ta yaptığı ABD gezisi sırasında bu ülkede kullanılan domuz gribi aşısından yaptırdığının iddia edildiğini belirten Ekici Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:
"Sayın Başbakan'ın ABD gezisi esnasında domuz gribi aşısı yaptırdığı iddiası doğru mudur? Bu iddia doğru ise aşı olmamasının nedenini risk gribinde olmamasına bağlayan Sayın Başbakan'ın Amerika'da domuz gribi aşısı yaptırmasının nedeni nedir? Sayın Başbakan Türkiye'de kullanılan aşılar Amerika'da kullanılan aşılardan daha az güvenilir olduğu için mi Türkiye'de aşı olmamıştır? Eğer neden bu ise daha az güvenilir olan aşılar Türk halkına neden yaptırılıyor? Şimdiye kadar kaç parti halinde toplam ne kadar aşı alındı? Sayın Başbakan ve halk tarafından güvenilmeyen bu aşıları iade etmeyi düşünüyor musunuz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler