Başbakan Erdoğan'dan AKP'li vekillere uyarı

Başbakan Erdoğan, AKP Grup toplantısında milletvekillerini TBMM'ye gelmeleri konusunda uyardı.

Yayınlanma: 06.06.2010 - 10:51
Abone Ol google-news

Başbakan, AKP'li milletvekillerini TBMM Genel Kurulu'na katılmaları konusunda ikaz etti.

Ancak Erdoğan'ın uyarısına rağmen AKP, TBMM Genel Kurulu'nu toplamakta zorluk çekti. Muhalefet tarafından istenilen yoklamalarda karar yeter sayısı bulunamayınca, TBMM Genel Kurulu çalışmalarına bu hafta sık sık ara verildi.
 

Başbakan uyardı

Başbakan Erdoğan, iki hafta önce, AKP Grup toplantısında milletvekillerini TBMM'ye gelmeleri konusunda uyarmıştı. Erdoğan, Genel Kurul gündeminde bulunan çok önemli tasarılar yasalaşmadan TBMM'nin tatile girmeyeceğini açıklamıştı. Erdoğan, "Haziran ayı içerisinde de aynı kararlılıkla şu yasa tasarılarını hemen yasalaştıralım ve 1 Temmuz itibarıyla bu işi bitirelim. Aksi takdirde, bu yasa tasarılarını bitirene kadar çalışmak zorunda kalabiliriz" diye ikaz etti.

Uyardı, ama TBMM toplanmakta zorluk çekiyor

Başbakan'ın talimatına karşın TBMM bu hafta toplanmakta zorluk çekti. TBMM Genel Kurulu, 4 Haziran Cuma günü ilk açılışta karar yeter sayısını bulamadı.

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu da, çalışmalara on dakika ara vermek zorunda kaldı. İkinci yoklamada toplantı yeter sayısı bulununca görüşmelere başlandı. Daha sonra istenilen yoklamada da karar yeter sayısı bulunamadı. Ancak ikinci yoklamada karar yeter sayısı çıkınca çalışmalara devam edildi. Görüşülen tasarının oylaması sırasında ise toplantı yeter sayısı çıkmadı. Yapılan ikinci oylamada da toplantı yeter sayısı bulunamayınca Genel Kurul iki saat erken kapandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, 3 Haziran Perşembe günü ilk açılışta toplantı yeter sayısı çıkmadı. Aradan sonra yapılan ikinci yoklamada toplantı yeter sayısı sağlanınca çalışmalara devam edilebildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2 Haziran Çarşamba günü muhalefet tarafından 2 kez istenilen karar yeter sayısında gerekli çoğunluk sağlanamaması üzerine çalışmalara ara verildi. Yapılan ikinci yoklamalarda karar yeter sayısı sağlanmasıyla Genel Kurul çalıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler