Başbakan Erdoğan'dan referandum tahmini

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anketin en güvenilir olanının 12 Eylül pazar günü yaşanacağını belirterek, yaptırdıkları anketlerin 45-55, 46-54 gibi sonuçlar verdiğini söyledi.

Yayınlanma: 07.09.2010 - 05:55
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz Tv kanalında referandum sürecini ve son günlerdeki gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in 2010-2011 yargı yılı açılış töreninde yaptığı konuşmayı "Talihsiz bir açıklama" sözleriyle değerlendirdi. Açıklamanın bir tehdit olarak algılandığına dikkat çeken Erdoğan "Geleceğe yönelik mesajlar veriyor. Yürütme ile yargının arası açılacak eğer evet geçerse diyor. Bunu bir Yargıtay başkanı nasıl söyler" dedi.

HSYK BAŞKANI ÖZBEK'TEN ŞOK İDDİA

 

Yine cibiliyetsiz yorumu

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerinde Kılıçdaroğlu'nun kendisine Recep Bey diye hitap etmesinden rahatsız olmadığını belirtirken, "Bu cibiliyet meselesidir" dedi. Erdoğan benzer bir yorumu daha önce de CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal için kullanmış ve Baykal bu sözler için Erdoğan'a dava açmıştı.

Başbakan Erdoğan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Apo ile görüşüldü iddialarına yönelik sarf ettiği "Kanıtlamazsanız şerefsizsiniz" sözleri nedeniyle üslubunu sertleştirdiği yönündeki eleştirilere ise "Kanıma dokunuyor. Bugüne kadar hiç bir arkadaşımın bana böyle bir teklifi dahi olmamıştır. Ama bakıyorsunuz Sayın Bahçeli yırtınırcasına gittiler dağda görüştüler şurda görüştüler, burda görüştüler. Zerre kadar devlet terbiyesi görmüş insan böyle bir açıklamada bulunamaz. Şimdi ben ispatlamaya davet ediyorum. İspatlayamazsan şerefsizsin. şimdi burada benim yasal haklarım da saklı. Çok ciddi bir sıkıntı sakatlık" sözleriyle yanıt verdi. Erdoğan YARSAV' a yönelik yaptığı "Siyasi parti gibi konuşuyorlar" sözlerini de yineleyerek "Biz adını değiştirdik zaten YASAP olarak" dedi.

 

'Evet hayır arasında 8-10 bantlık fark var'

Erdoğan referanduma ilişkin açıklanan kamuoyu yoklamalarına ilişkin değerlendirmesinde ise bu anketlerin hiçbirine güvenmediğini vurgulayarak şunları söyledi: "Bunlar siparişle gelen anketler. Biz de anketler yaptırıyoruz. Bize ulaşan anketlerde arada 8-10 bandında bir fark var. Bunlar sadece bir tane araştırma firmasını değil. Bir kaç araştırma firmasının. Ama en doğrusu bunun pazar günü ortaya çıkacak. Çok fazla heyecanlanmaya falan gerek yok. Pazar günü çıkacak neticede asıl rakamları göreceğiz. Tabi yalancılarda söyledikleri o yalan rakamlarla ortada kalmış olacaklar"

 

'Diyarbakır biz varız dedi'

Uzun süre tartışılar ve boykot kararının gölgesinde gerçekleştirilen Diyarbakır mitingine ilişkin değerlendirmesinde ise "O meydandan çıkan mesaj biz varız mesajıydı" yorumunu yapan Erdoğan, bölge halkının sandığa gitme hakkını kullanabilmesi için emniyet güçlerinin gereken tüm önlemleri alacağına vurgu yaptı. Erdoğan referandumdan hayır çıkması durumunda ne olacağı yönündeki bir soruya ise "Biz her zamanki gibi olgunluğumuzu koruruz. Kaldı ki 12 Eylül zaten milletimizin lehinde çok önemli bir sıçramanın olacağı bir gündür. Tersi olursa zaten bu ülkede demokrasi büyük bir yara almış demektir" yanıtını verdi.

'Erken seçim zihnimizde yok'

Başbakan Erdoğan, daha önce Turgut Özal'ın yaptığı gibi bir erken seçim kararı alıp almayacağına yönelik ise şunları söyledi: "Kesinlikle şu anda benim dünyamda bir erken seçim projesi kesinlikle zihnimde değil. Bir 5 dakika senaryosu kesinlikle aklımızda yok. Tayyip Erdoğan'ın ağzından söz bir kez çıkar. Çünkü biz şuna inanırız her erken seçim Türkiye'ye kaybettirmiştir. Şimdi alınacak yine böyle bir kararda Türkiye kaybeder. Çünkü istikrar ve güven çok önemlidir. Yapılan bir halk oylamasıdır güven oylaması değildir. MHP ve CHP bunu güven oylamasına çevirmeye çalışıyor. Asla olaya bu şekilde bakmıyoruz. Türkiye gelişmiş ülkelerde olduğu gibi artık belirlenen tarihlerde artık seçimleri yapmaya alışmalıdır. Türkiye'nin siyasi tarihine bakıyoruz ortalama iktidar süresi 16 ay 18 ay. Böyle istikrar olmaz"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler