"Başbakan ve Topbaş istifa etmeli"

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, İstanbul ve Trakya'da yaşanan sel felaketi nedeniyle Başbakan Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı istifaya çağırdı.

Yayınlanma: 10.09.2009 - 12:07
Abone Ol google-news

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul ve Trakya'da yaşanan sel felaketini değerlendirdi.

Sel felaketinin yaşandığı gün İstanbul'da olduğunu ve felaketin yaşandığı bazı bölgelere gittiğini ifade eden Genç, o bölgelere resmi görevlilerin ise uğramadığını savundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve hükümet üyelerinin sel felaketinin ardından birbirlerine teşekkür ettiğini belirten Genç, "O kadar rahatlar ki, birbirlerine teşekkür ediyorlar. Başbakan da Kadir Topbaş'a teşekkür etti, utanmazlığın bu kadarı fazla" dedi.

Sel felaketinde yaşamını yitiren tır şoförlerinin katilinin siyasi iktidar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğunu savunan Genç, "Vatandaşlar öldü, bunun sorumlusu Allah mı? Sorumlusu Allah'sa onlar niye orada oturuyor? Bunlar İstanbul'un her tarafını beton yığını yaptılar, rant sağladılar. Yeşil alanlar betonlaştırıldı. Erdoğan ve ekibinde insanlık sorumluluğu varsa istifa etmeleri gerekir" dedi.


Doğan Grubu'na vergi cezasını eleştirdi

Genç, Doğan Grubu'na verilen vergi cezasını da eleştirdi. Mevcut mevzuatta vergi cezasını savunarak herhangi bir düzenleme olmadığını söyleyen Genç, "Bu kesilen cezanın hiçbir mesnedi yok. Bu tamamen Tayyip Erdoğan tarafından verilmiş bir direktiftir" dedi. Genç, Başbakan'ı ve hükümeti basını susturmaya 'sel felaketi ve şehit' haberlerinin verilmeyeceği bir basın haline getirmeye çalışmakla suçlayarak "Türkiye'ye faşizm gelmiştir, faşist bir diktatörlük gelmiş, yerleşmiştir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler