Başbakan yardımcısı da vergilerden şikayetçi

Yunanistan Başbakan Yardımcısı Theodoros Pangalos, ülkede taşınmaz mal varlıklarına konulan ek vergiyi ödemek için gerekli olan meblağı bulmakta güçlük çektiğini söyledi.

Yayınlanma: 04.10.2011 - 13:18
Abone Ol google-news

Yunan özel ''SKAİ'' televizyonuna açıklamada bulunan Pangalos, ek vergiyi ödememesi gibi bir durumun sözkonusu olmadığını söyledi.

Yunan medyasında yeralan daha önceki açıklamalarında ''Ödeyecek param yok. Ödeyemem. Venizelos (Maliye Bakanı Evangelos Venizelos) gelsin beni tutuklasın'' dediği hatırlatılan Başbakan Yardımcısı, ifadesinin ''espri'' içerikli olduğunu, vergisini ödemeyeceğini hiçbir zaman söylemediğini vurguladı.

Pangalos, ayrıca, ''Daha fazla vergi getiremeyiz. Yunanlılar'ın vergi ödeme güçleri son noktasına ulaşmıştır'' diye de konuştu.

Başbakan Yardımcısı Pangalos geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, emlaklara ek vergi getirilmesini öngören yasal düzenlemeye ilişkin olarak, yeterli parası bulunmadığı için vergileri ödeyemeyeceğini söylemişti.

Pangalos, vergilerin çok yüksek olduğunu belirterek, kendisine de, üzerine kayıtlı bulunan çok sayıda taşınmaz mal varlıklarıyla ilgili 17 bin 500 Avro tutarında vergi geldiğini belirtmişti.
Vergileri ödeyebilmek için taşınmaz mallarından birini satmak zorunda olduğunu ifade eden Pangalos'a, televizyon sunucusunun, ''Alıcı bulamaması durumunda ne yapacağını'' sorması üzerine, Başbakan Yardımcısı ''Ödeyecek param yok. Ödeyemem. Venizelos gelsin beni tutuklasın'' demişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler