Başbakan'a "AB" sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, son açıklanan AB İlerleme Raporu'nda Türkiye'ye yönelik eleştirilerin yanı sıra AB ile yürütülen tam üyelik müzakerelerinde 6 yıl boyunca 33 fasıldan sadece birisinin açılıp kapatılabilmesini soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 16.10.2011 - 11:20
Abone Ol google-news

CHP'li Oran, TBMM Başkanlığı'na sunduğu iki ayrı soru önergesinde son AB İlerleme Raporu ile 6 yıllık tam üyelik müzakerelerinde niçin sadece 33 asıldan bir tanesinin açılıp kapatılabildiğini gündeme taşıdı. Oran, önergesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin bizim üyeliğimize karşı oy kullanacağı ortada iken bunu önlemek amacıyla ne tür çalışmalar yaptınız? Güney Kıbrıs'ın 8 ay sonra Temmuz 2012'de AB Dönem Başkanı olacağı belli iken şimdi neden 'AB ile ilişkiler donar' diyorsunuz? Bundan sonraki süreçte Güney Kıbrıs'ın dönem başkanlığı ile ilgili olarak hükümetinizin yol haritası nedir" diye sordu.
 

"Meclis'e bilgi verecek misiniz?"

AB Bakanı Egemen Bağış'a da soru önergesi yönelten Umut Oran'ın şöyle devam etti:
"3 Ekim 2005 tarihinden 13 Ekim 2011 tarihine kadar geçen sürede, hükümet hangi sebeple 33 fasıldan ancak bir tanesinin kapatılması gibi bir sonuçla karşılaşmış, yapılması gerekip de gerçekleştirilmeyen konuların ayrıntılı listesi nedir? 12 Ekim 2011 tarihinde açıklanan ilerleme raporu ile ilgili TBMM'de kapsamlı bir değerlendirme yapılması yararlı olacaktır. TBMM'de böyle bir toplantı yapmayı düşünüyor musunuz? İlerleme raporunda anılan, özellikle temel hak ve hürriyetler, yargı, yürütme, yolsuzlukla mücadele gibi alanlardaki eksikliklerin giderilmesi için somut bir planlama yaptınız mı, hangi adımları atacaksınız?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler