'Başbakan'a bir görev düşüyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'e konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Başbakan Erdoğan'ın mezhepsel bir tutum içinde olduğuna yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

Yayınlanma: 04.07.2012 - 09:57
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Meclis üyeleriyle, belediyenin Ahlatlıbel Tesisleri'nde sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Leyla Zana'nın açıklamalarını hatırlatarak, ''Abdullah Öcalan'ın kardeşinin de bugün bir gazetede, 'Bu işi Erdoğan çözer, barışı Erdoğan sağlar' şeklinde sözleri yer alıyor. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''Böyle bir beklenti yarattı anladığım kadarıyla Sayın Başbakan. O zaman oturmalılar masaya. Nasıl çözeceklerini, toplumsal desteği nasıl alacaklarını kamuoyuna açıklamalılar. Bu toplantıyı birlikte de yapabilirler. Eğer bir toplumsal destek söz konusu olursa ve bu sorun çözülürse bundan da ayrıca memnun oluruz'' diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, sorunun çözümüne ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin hatırlatılarak, MHP ve BDP ile görüşme sürecinin tıkanıp tıkanmadığının sorulması üzerine, uygun ortam olduğu zaman görüşeceklerini söyledi.


Beşar Esad'ın açıklamaları

''Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan röportajının bugünkü bölümünde, Başbakan Erdoğan'ın mezhepsel bir tutum içinde olduğunu söylüyor ve 'Diğer körfez ülkelerindeki dökülen kana niye sessiz kalıyorlar? Niye sadece Suriye'ye sesini çıkarıyor?' diyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, Esad'ın açıklamalarını kendisinin de takip ettiğini belirtti.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Utku Çakırözer'i röportajı nedeniyle kutladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Esad'ın yaptığı açıklamalar Türkiye Cumhuriyeti'nin yaptığı açıklamalarla çelişiyor. Biz kendi ülkemize, kendi devletimize ve yetkililerin bize verdiği bilgilere güveniyoruz. Önce bu gerçeğin altını çizmek isterim. Sayın Davutoğlu'na bir görev düşüyor veya sayın Başbakan'a. Başta Rusya, ABD ve İngiltere olmak üzere bu ülkelere çağrı yapılmalı ve düşen uçağımızla ilgili bu ülkelerin yaptıkları tespitlerin, kendilerine aktarılmasını veya kamuoyuna açıklamalarını istemeli. Bu gerçekleşirse pek çok sorun da kendiliğinden çözülmüş olacaktır. Hükümetin yaptığı açıklamalar çerçevesinde bir tablonun ortaya çıkması, uluslararası alanda Türkiye'yi çok daha güçlü kılacaktır.''

Tutuklu milletvekilleri konusunda Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın ''Mahkemenin takdirine kalmalı'' şeklinde açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Zaten mahkemenin takdirinde'' yanıtını verdi.


''Bugün Aziz Yıldırım'ı arayacağım''

Kılıçdaroğlu, ''Fenerbahçe kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın cemaate yönelik bir takım eleştirel değerlendirmeleri var, bu noktada siz kendisiyle bir görüşme yaptınız mı?'' sorusuna da ''Henüz görüşmedim, bugün kendisini arayacağım. O konudaki ayrıntıları bilmiyorum, belki telefonla görüşürken kendisi bana aktarabilir'' dedi.

Üçüncü yargı paketini Anayasa Mahkemesi'ne götürüp götürmeyeceklerinin sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Hukukçular inceliyorlar, anayasaya aykırılıklar olursa doğal olarak Anayasa Mahkemesi'ne gidilir'' değerlendirmesinde bulundu.


Uğur Dündar ve Can Dündar'la ilgili iddialar

''Can Dündar ve Uğur Dündar'la ilgili 'yeni yönetime girecekler' şeklinde haberler çıktı. Herhangi bir temasınız, görüşmeniz oldu mu?'' denmesi üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Ben de gazetelerden okuyorum'' dedi.

 

Samsun'daki sel felaketi

Samsun ve Sinop'ta yaşanan su baskınlarının hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Bugün arkadaşlarımızı görevlendirdik, o bölgeye gidecekler. Oradaki tablonun acı yönü şu TOKİ konutlarında oluyor bu. Kentsel dönüşüm için TOKİ görevli, büyük yetkiler verildi yasayla, bir kamu kurumu sel alanında nasıl konut yapar bunun sorgulanması gerekiyor ve sayın bakanın bu konuda halka hesap vermesi gerekiyor'' yanıtını verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler