Başbakan'dan Cumhurbaşkanı'na suçlama

Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko, Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko'yu, hükumetin grip salgınıyla mücadelesini engellemekle suçladı.

Yayınlanma: 12.11.2009 - 10:17
Abone Ol google-news

Unian ajansının haberine göre, bakanlar kurulu toplantısında konuşan Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko, ülkedeki grip salgınıyla mücadele için 1 milyar grivna (180 milyon TL) kaynak ayrılmasına ilişkin kanunun Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko tarafından onaylanmaması nedeniyle, salgınla mücadele çerçevesindeki bütün çalışmaların durduğunu söyledi. Kanunun yürürlüğe girmesinin engellenmesiyle ilaç ve tıbbi malzeme alımlarının durduğunu belirten Timoşenko, hükumetin gerekli mali kaynağa ulaşmadan ilaç alımı yapamadığını ve salgınla mücadele edemediğini kaydetti.

Timoşenko, Yuşçenko'dan kısa süre içerisinde kanunu onaylamasını isteyerek, "Eğer kanunu onaylamazsa bu karar, Yuşçenko'nun, salgının hızlı yayıldığı dönemlere dönmemizi ve bu koşullar altında da cumhurbaşkanı seçimlerinin durdurulmasını istediği anlamına gelecek" dedi.

Reuters haber ajansı, Timoşenko ve Yuşçenko arasında, salgınla mücadele temelinde yapılan bu suçlamaların, 17 Ocak'ta yapılacak ve her ikisinin de aday oldukları cumhurbaşkanı seçim kampanyasının önemli unsuru olduğuna işaret etti.

Ukrayna Sağlık Bakanı Vasiliy Knyazeviç, grip salgını sonucunda, 17'si A/H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribinden olmak üzere toplam 189 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Ukrayna hükumeti, salgın nedeniyle ülke genelindeki bütün eğitim kurumlarını kapatmış, mitingleri iptal ederek, seyahate kısıtlama getirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler