"Basın hürriyetindeki engellemeler son bulsun"

MHP grup başkanvekilleri Oktay Vural, "Baskıcı Erdoğan dönemi bitsin istiyoruz. Basın hürriyetindeki engellemelerin son bulacağını umuyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 11.01.2010 - 11:19
Abone Ol google-news

MHP grup başkanvekilleri Oktay Vural ile Mehmet Şandır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü, parlamento muhabirleriyle pasta keserek kutladı.

Vural ile Şandır, ''gündemi değerlendirmek, gazetecilerin gündeme ilişkin görüşlerini almak amacıyla basın toplantısı düzenlediklerini'' söylediler.

Gazetecilerin, Hükümetin baskısı altında çalışmalarını sürdürdüğünü ileri süren Vural, gazetecilerin görev yaparken şiddet, baskı ve hakarete maruz kaldıklarını kaydetti.
Oktay Vural, ''Gazetecilerin, düşündüğünü ve gördüğünü rahatça paylaşabileceği günler diliyoruz, şantajcı, baskıcı Erdoğan dönemi bitsin istiyoruz. Basın hürriyetindeki engellemelerin son bulacağını umuyoruz'' dedi.

Vural, gazetecilere ekonomik ve sosyal hakların sağlandığı 10 Ocak'ın, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, ancak mevcut iktidar döneminde gazetecilerin yıpranma payının ellerinden alındığını ifade etti.

Şandır ise bir gazetecinin açılıma ilişkin sorusu üzerine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaşanan gelişmeleri ''normalleşme'' olarak tanımladığını belirterek, bu tanımın subjektif bir değerlendirme olduğunu belirtti.

AKP'nin 7 yıllık iktidarı döneminde birçok konuda normalin yakalanamadığını ifade eden Şandır, ''Sayın Cumhurbaşkanının sözü, AKP'nin başarısızlığının tescilidir'' dedi.

Mehmet Şandır gazetecilerin ''toplum adına, toplumun beklentilerini, taleplerini ve tepkilerini özgürce dile getirmek'' gibi görevi ve Anayasal sorumluluğu bulunduğunu vurgulayarak, basını kısıtlayan tutum ve uygulamaları kınadıklarını söyledi.

Gazetecilerin ağır çalışma şartlarına değinen Şandır, MHP Grubu olarak sorunların gündeme getirilmesi ve çözümüne yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.
Şandır, gazetecilerin ağızlarının tatlanması amacıyla böyle bir gündem değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.

MHP Grup Başkanvekilleri Vural ile Şandır, toplantıya katılan gazetecilerle birlikte pastayı kesti. Daha sonra basın bürolarını ziyaret eden Vural ile Şandır, çalışanlara karanfil dağıttı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler