Başını taşla vurup cüzdanını gasp ettiler

Elazığ'dan Konya'ya inşaatlarda çalışmak için gelen ve boş arazide bir ağacın altında uyuyan 42 yaşındaki Mehmet Oran, 3 kişi tarafından başına taşla vurularak içinde 100 lira bulunan cüzdanı gasp edildi.

Yayınlanma: 16.07.2014 - 10:27
Abone Ol google-news

Saldırganların Suriyeli olduğunu öne süren Oran, karşı koyduğu sırada bir saldırganın elini ısırdığını söylemesi üzerine polis bu ipucundan yola çıkarak şüphelilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.
Olay, bugün saat 02.30 sıralarında merkez Karatay İlçesi Çelebi Mahallesi Aslanlıkışla Caddesi Mevlana Müzesi yakınındaki boş bir arazide meydana geldi. 10 gün önce Elazığ'dan Konya'ya gelen ve iş buldukça inşaatlarda fayansçı olarak çalışan Mehmet Oran, akşam boş bir arazide ağacın altına yatıp uyudu. İddiaya göre bir süre sonra gelen 3 kişi Oran'ın başına taşla vurarak saldırdı. Başına aldığı darbe sonucu uyanan Oran, saldırganlara karşı koydu ancak aldığı taş darbeleri sonucu bayıldı. Kanlar içinde kalan Oran, ayıldıktan sonra yaklaşık 300 metre ilerideki Mevlana Müzesi'ne giderek buradaki güvenlik görevlilerinden yardım istedi. Görevliler de polis ve sağlık ekibine haber verdi.

ARAPÇA KONUŞTUKLARINI SÖYLEDİ

Saldırıda sağ el parmakları ile dişlerinde kırık olduğu belirtilen ve kafa travması geçiren Mehmet Oran, olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırganların Arapça konuştuğunu ve Suriyeli olduğunu öne süren Oran, içinde 100 lira bulunan cüzdanın da saldırganlar tarafından alındığını belirtti. Oran, polise verdiği ilk ifadesinde şöyle dedi:
''Ağacın altında yatarken Suriyeli olduğunu sandığım 3 kişi yanıma gelerek bana saldırdı. Kafama taşlarla vurup içinde 100 lira bulunan cüzdanımı gasp ettiler. Darbelerin etkisiyle kendimden geçmişim. Kendime geldiğimde yakınlardaki bir yere gidip yardım istedim. Şüphelilerden birinin de boğuşma esnasında elini ısırdım."
Polis, verilen eşkal ile Oran'ın karşı koyduğu sırada bir saldırganın elini ısırdığını söylemesi üzerine, bu ipucundan yola çıkarak şüphelilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler