Başkan adaylarından Sisi’ye yoğun ilgi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, BM Genel Kurulu kulislerinde Hillary Clinton ve Donald Trump'la görüştü.İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜ RLÜ KLER Hillary Clinton’ın Sisi ile görüşmesi bir saatten uzun sürerken, danışmanları terörle mücadeleden insan haklarına bir dizi konunun ele alındığını belirtti. Mısır lideri Demokrat adaya insan hakları ve özgürlükler alanında önemli ilerleme kaydettiklerini

Yayınlanma: 20.09.2016 - 20:18
Abone Ol google-news

Bir buçuk ay sonra birinden biri ABD başkanı seçilecek Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile Demokrat aday Hillary Clinton, BM Genel Kurulu kulislerinde piyasa yapıp politikalarını tanıttı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kanlı bıçaklı olduğu Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’nin her iki aday için de cazibe merkezine dönüşmesi dikkat çekti.

Mısır’da milyonların protesto ettiği Müslüman Kardeşler hükümetini Temmuz 2013’te askeri darbeyle devirmiş olan Sisi ile her iki aday da IŞİD ve diğer cihatçı örgütlerle mücadeleyi ele aldı. Terörle mücadelede Mısır’la yakın işbirliği kurmak istediklerini Sisi’ye ilettiler.

Spot ışıkları özellikle Müslümanların ABD’ye girişini yasaklamayı vaat eden Trump’ın Sisi ile görüşmesinin üzerindeydi. Cumhuriyetçi aday New York’un La Guardia Havaalanı’nda Sisi ile buluşarak ilk kez Müslüman dünyadan bir liderle bir araya gelmiş oldu. Görüşmenin ardından yazılı açıklama yayımlayarak Sisi’ye “kendi yönetimi altında ABD’nin Mısır’ın güvenebileceği sadık bir dostu olacağı” garantisi verdiğini belirten Trump, Mısır ile ABD’nin ortak düşmana karşı işbirliğini artırması gerektiğini vurguladı.

İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLER

Hillary Clinton’ın Sisi ile görüşmesi bir saatten uzun sürerken, danışmanları terörle mücadeleden insan haklarına bir dizi konunun ele alındığını belirtti. Mısır lideri Demokrat adaya insan hakları ve özgürlükler alanında önemli ilerleme kaydettiklerini söyledi.

 

BARIŞ SEVEN MÜSLÜMANLAR

Sisi ile görüşmesinde “Seçimi kazanırsa Sisi’yi resmi ziyaret için ABD’ye davet edeceğini ve Mısır ile çok büyük saygı duyduğu Mısır halkını ziyaret etmekten onur duyacağını” duyuran Donald Trump, bu vesileyle “barış seven Müslümanları çok takdir ettiğini” anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler