Başkonsolosluğa saldırı iddianamesi tamamlandı

Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan saldırı ile ilgili hazırlanan iddianamede, saldırganın 31 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Yayınlanma: 01.04.2010 - 09:55
Abone Ol google-news

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 9 Mart'ta, şüpheli Volkan Özbudak'ın spor bir çanta ile Bakırköy'deki Ukrayna Başkonsolosluğu'na girmeye çalıştığı, görevli polis memuru Güven Çadırcı'nın, şüpheliden çantasını açmasını istediği belirtildi.

İddianamede, şüphelinin, önce polis memuru Çadırcı'ya ''Ben çantayı açmam, al istersen sen aç'', daha sonra da çantanın fermuarını açarak, ''Yaklaşma, çantada bomba var. Birlikte havaya uçarız'' dediği ifade edildi.

Şüphelinin, polis memurunun, çantadaki, bomba izlenimi veren sarı renkli kabloları görmesinin ardından silahını çektiği kaydedildi. Polis memurunun da silahını çekerek şüpheliden teslim olmasını istediği, sonra da havaya birkaç el uyarı atışı yaptığı anlatıldı.

Bu sırada koşan şüphelinin, vize bankosundaki bayan memuru, ''Hepinizi öldüreceğim. Kapıyı açın'' diyerek tehdit ettiği belirtilen iddianamede, polis memurunun, şüpheliye ateş ederek yaraladığı ve çantada bomba bulunması ihtimali üzerine binanın tahliye edildiği dile getirildi.

İddianamede, saldırgan Volkan Özbudak'ın, Ukrayna'da cezaevine girdiğini ve işkence gördüğünü, eylemi de kendisine yapılan haksızlıkları protesto etmek için yaptığını ifadesinde söylediği hatırlatıldı.

Özbudak'ın, ''silahla tehdit'', ''korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme'', ''Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanun'a muhalefet'', ''görevi yaptırmamak için direnme'', ''kamu malına zarar verme'', ''cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma'' suçlarını işlediği öne sürülerek, 8 yıldan 31 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Dmytro Kozlov ve polis memuru Güven Çadırcı'nın mağdur olarak yer aldığı iddianamede, Özbudak'ın işlediği iddia edilen bazı suçların teşebbüs aşamasında kaldığı kaydedilerek, verilecek cezalarda dörtte birden dörtte üçe kadar indirim yapılması talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler