Batı Şeria'da şiddet dinmiyor

Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden Kalkilya'da son birkaç gündür ikinci kez patlak veren, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçleriyle Hamaslı militanlar arasındaki çatışmalarda ölü sayısı 3'e çıktı.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 13:57
Abone Ol google-news

Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden Kalkilya'da sabahtan bu yana süren çatışmalarda, Filistin güvenlik güçlerinin sardığı evdeki Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları üyesi olduğu bildirilen 3 kişiden ikisi öldürülürken, bir militanın yaralı olarak ele geçirildiği duyuruldu.

Çatışmaların başladığı sabah saatlerinde Filistinli polislerden biri, atılan el bombasıyla hayatını kaybetmişti.

Kalkilya Emniyet Müdürü Adnan Demiri operasyonun tamamlandığını bildirdi.
Kalkilya Valisi Rabih El-Kundakçı, Hamas'ı suçlayarak, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde (2007'de) yaptığını Batı Şeria'da da tekrarlamak istediğini öne sürdü.

Militanların, binanın içini sığınak haline getirdiğini belirten Vali, militanlardan birinin anne ve kardeşinin de teslim olmalarını sağlamak için çatışma yerine getirildiğini doğruladı.
Çatışmalarda iki militanlarının öldürülmesinin ardından, Gazze'deki İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyda, Filistin Yönetimi'nden konuyla ilgili net açıklama istedi.
Kassam Tugayları da bu olanların sadece düşmanların işine yarayacağını belirtti.
Hamas milletvekillerinden Müşir El Masri de Kalkilya'daki olayların çizgileri aştığını söyledi.

Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Selahaddin Tugayları Genel Sekreteri Ebulkasım Doğmuş ise ortaya çıkan durumu çok tehlikeli olarak niteleyerek, Filistin halkından ulusal diyalogun tekrar sağlanması için acil müdahale etmesini istedi.
Gazze'deki Hamaslı lider ve milletvekillerinden Ahmed Bahar ise çatışmaların başladığı saatlerde Filistin Yönetimi'ne operasyonu durdurmaları ve El Kassam Tugayı militanlarını serbest bırakmalarını uyarısında bulunmuştu. Batı Şeria'daki Hamas örgütü de Mısır'dan müdahale etmesini istemişti.

Hamas ayrıca, Filistin Yönetimi'ne ait güvenlik güçlerinin dün Batı Şeria'da Nablus, El Halil, Tulkarem ve Cenin kentlerinde kendi mensuplarından 12 kişinin gözaltına alındığını bildirmişti. Hamas'ın El Aksa televizyonu, gözaltına alınanların isimlerini yayımlamış ve aralarında El Halil'deki televizyon sorumlusunun da bulunduğunu bildirmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon