Batman'da el yapımı bomba ve patlayıcı maddeler imha edildi

Batman'ın Kozluk ve Hasankeyf ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda bulunan el yapımı bomba ve patlayıcı maddelerin imha edildiği bildirildi.

Yayınlanma: 29.11.2011 - 17:18
Abone Ol google-news

Batman Valiliğince yapılan yazılı açıklamada, Batman İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Kozluk ilçesi Pınarbaşı Mahallesi mevkisinde, yapılan operasyonda terör örgütü mensuplarınca hazırlanarak araziye gizlendiği değerlendirilen metal çivilerle desteklenmiş 4 adet el yapımı bomba, 120 adet maytap ve muhtelif miktarda ateşleme fitili bulunduğu belirtildi.

Hasankeyf ilçesi Palamut köyü yolu üzerinde ise tuzaklanmış, telsizle uzaktan komuta edilen el yapımı patlayıcı madde bulunduğu ifade edilen açıklamada, ''Uzman personel tarafından müdahale edilerek etkisiz hale getirilen düzeneğin 6 kilo patlayıcı madde, 10 metre infilaklı fitil ile hazırlanmış ve taş parçaları ile desteklendiği tespit edildi. cumhuriyet savcılığının talimatı doğrultusunda ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edilmiş olup, soruşturma devam ediyor'' denildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler