'Bayram temizliği' yapmadığı için dövüldü

20 yaşındaki 2 çocuk annesi genç kadın nikahsız eşinin babası ve kardeşi tarafından 'bayram temizliği yapmadığı' için dövüldü. Aldığı tekme ve tokat darbeleriyle dudağı patlayan ve sol gözü moraran F. K., kendisini hastaneye getiren polislere "Beni onlara teslim etmeyin" dedi.

Yayınlanma: 30.08.2011 - 09:48
Abone Ol google-news

Mardin’den Adana’ya göçüp, merkez Seyhan ilçesine yerleşen halasının oğlu tarım işçisi M. T.’nin kendisini zorla kaçırıp, aile baskısıyla nikâhsız yaşadığını, kayınpederi ve H. T. ile aynı evde yaşamaya başladıklarını söyleyen F. K., evliliğinin ilk gününden bu yana eşinden şiddet gördüğünü söyledi.

İki kez Mardin’deki baba evine dönmesine rağmen 2.5 yaşındaki oğlu S. ve 1.5 yaşındaki kızı E.’nin hatırına geri döndüğünü ağlayarak anlattı.


'En küçük şeyi bahane edip, dövüyordu'

Hürriyet'in haberine göre, yemeği beğenmeyen eşi tarafından önceki akşam yine dövüldüğünü, arife günü de bayram temizliğini bahane eden kayınpederi  ve kayınbiraderinin şiddetine uğradığını ifade eden F. K., iki çocuğuyla evden kaçıp, polis merkezine gittiğini söyledi. F. K. şunları anlattı:

"Halamın oğlu beni zorla kaçırmıştı. Ailem araya girince evliliğe razı oldum. Resmi nikah yapmadı. En küçük şeyi bahane edip, dövüyordu. Dün gece de yemeği beğenmeyip, dövdü. Sabah da çalışmak için tarlaya gitti. Ben de evde çocuklarımla ilgileniyordum. Kayınbabam ile kayınbiraderim eve geldiler. Bayram temizliği yapmamı istediler. Ben de oruçlu olduğumu ve iki çocukla ilgilendiğimi, yavaş yavaş yaptığımı söyledim. Bunun üzerine kayınbabam sinirlenip tokat vurdu, yere düştüm. Sonra da kayınbiraderim tekmeyle karnıma, yüzüme vurmaya başladı. Bağırıp, yardım isteyerek sokağa çıktım. Kimse yardım etmedi. Çocuklarımı alıp, karakola kadar geldim. Polisler de beni hastaneye getirdi."


"Ailemin evine göndermesinler"

Adana Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’nde tedaviye alınan genç kadının 2 çocuğu yaşananlardan habersiz, verilen meyve suyunu içti.  Başından geçenleri gözyaşları arasında anlatan F. K., ailesinden şikayetçi olurken, "Beni babamın evine göndermesinler. Daha önce 2 kez gittim. Babam, çocuklarımı bırakıp gelirsem beni kabul edeceğini söyledi. Ben de kabul etmeyince geri gönderdi. Bir daha gidersem yine onların eline verir. Ben sığınma evine gitmek istiyorum" diye gözyaşı döktü.

Tedavisi tamamlanan F. K., polis gözetiminde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Sığınma Evi’ne teslim edildi. Şiddet uyguladığı iddia edilen koca, kayınpeder ve kayınbirader ise polis merkezinde ifadelerinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler