Bayramda DP ve Anavatan birlikteliği
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ''Eğer demokrasi olsaydı, ülkenin bilim adamları, rektörleri, parti genel başkanları, tv sahipleri, önemli kimlik ve kişileri, bir toplama kampına götürülmezdi. Türkiye'de demokrasi gerçekten hem yetim hem öksüz hem de sahipsiz kalmıştır'' dedi.
DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Anavatan Genel Merkezi'nde ortak bayramlaşma törenine katıldı.
Liderler, partililerle tek tek bayramlaşarak fotoğraf çektirdi.
DP lideri Cindoruk, burada yaptığı konuşmada, iki partinin bütünleşme girişimini ''Önemli bir demokrasi hareketi'' olarak niteleyerek, şunları kaydetti:
''Sayın Başbakan'ın dediği gibi, Türkiye'de gerçekten bir demokrasi yoktur. Eğer böyle bir demokrasi olsaydı, basın üzerine vergi yoluyla baskı kurulmazdı. Eğer demokrasi olsaydı, ülkenin bilim adamları, rektörleri, parti genel başkanları, TV sahipleri, önemli kimlik ve kişileri bir toplama kampına götürülmezdi. Türkiye'de demokrasi gerçekten hem yetim hem öksüz hem de sahipsiz kalmıştır. Benim üzüldüğüm, demokrasiye sahiplik etmek yargıya düşmüştür. Siyasi organlar, siyasi partiler bu görevi üstlenemediler. Sayın Başbakan şarkı söylüyor, yanlış şiirleri okuyor. Bundan sonra, demokrasi ve özgürlük türküsü söyleyen bir DP bulacaksınız.''
Anavatan Partisi Genel Başkanı Uzun da bugünün Türk demokrasisi için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, ''İki partinin birden aynı anda hem teşkilatlarıyla hem de vatandaşlarla bayramlaşma, bayramı birlikte kutlama programı Türk demokrasi tarihinde bir ilktir'' diye konuştu.
Ramazan ayı boyunca bir çok acının da yaşandığını anımsatan Uzun, şöyle devam etti:
''Teröre kurbanlar verdik, sel felaketinde bir çok vatandaşımızı yitirdik. Kaybettiğimiz canlar için Allah'tan rahmet diliyoruz. Ramazan ayı boyunca iki partinin genel başkanları olarak birçok ortak programa katıldık. Büyük bir mutlulukla söylüyorum ki biz doğru yoldayız, doğru işler yapıyoruz. Bütünleşme yolunda attığımız doğru adımlardır. Emin olun, hayırlı işler yapıyoruz, emin olun bu sefer bu bütünleşme işini başaracağız ve emin olun ki birleşecek olan sadece bu iki parti değil, Türkiye'nin kendisi olacaktır. Anavatan Partisi ve DP Türkiye'yi birleştirmek için birleşecek, Türkiye'yi yeniden huzura kavuşturmak için birleşecek. İki parti, kavgadan ve gerilimden bıkmış Türkiye'yi yeniden barıştırmak için birleşecek.''
Partilerle bayramlaşma
Şeker Bayramı dolayısıyla siyasi partilerde yapılan bayramlaşma çerçevesinde, Anavatan ve DP'yi, DTP, DSP, AKP, BBP, CHP, MHP, SHP, İP, SP, HYP ve LDP heyetleri ziyaret etti.
Ziyaretçileri, DP Genel Başkan Yardımcıları Çağrı Erhan ile Ahmet Uyanık ve Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çelebi karşıladı.
Parti Genel Merkezi'ne ilk olarak DTP heyeti geldi. Heyet adına konuşan Muş milletvekili Nuri Yaman, iki partinin bütünleşmesinin Türkiye için hayırlı olması dileğinde bulundu.
Yaman'ın, son günlerde gündemde olan ''Kürt Açılımı''yla ilgili olarak, tüm partilerden destek istediklerini dile getirmesi üzerine, Anavatan Partisi Genel Başkan Vekili Mustafa Uğur Ener, ''Ulus birdir. 'Kürt sorunu' diye bir şey yoktur, PKK sorunu vardır. Ortada olmayan bir şey, kardeş kavgası haline getirilmeye çalışılmaktadır ve bu durumdan vaziyet çıkartmak isteyenler bulunmaktadır'' dedi.
DSP'den gelen heyet adına konuşan Adana Milletvekili Mustafa Vural ise yeni bir kurultaydan çıktıklarını ve yeni bir siyaset anlayışıyla meclisin açılmasıyla birlikte partilerinin kendini göstereceğini söyledi.
''Kürt Açılımı'' çalışmaları konusunda ise Vural, ''Açılım diyorlar, ancak gizli bir toplantıdan bahsediyorlar. Bu kabul edilemez, olmaz'' diye konuştu.
CHP adına yapılan ziyarette konuşan, CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek ise ''Türkiye'de politika şu günlerde çok hızlı değişiyor. Daha da hızlanacak. Bu nedenle, DP'ye ihtiyaç var'' dedi.
''Cumhuriyetin değerlerine karşı çıkan partilerin kapatılmadığını'' öne süren Özyürek, ''Kürt Açılımı'' ile ilgili olarak, ''Başbakan, bunun bir paket değil, süreç olduğunu söylüyor. Biz de bu aşamada ne olduğunu öğrenmek istiyoruz, ancak net bir cevap alamıyoruz'' diye konuştu.
Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Niyazi Kahveci'nin, ''Bu kadar sert bir tavır almanızın ardında bildiğiniz bir gerçek mi yatıyor?'' sorusu üzerine de Özyürek, ''Elbette. Türk'lük maddesini anayasadan çıkartmak istiyorlar. Devlet eliyle Kürtçe dil eğitiminin verilmesini talep ediyorlar. Bizim de karşı çıkacağımızı bildikleri için açıklamıyorlar'' dedi.
MHP adına gelen heyet adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici ise ''Türkiye'de etnik esaslı tanımlama ve ölçütlerle yeni bir devlet tanımlamaya kalkarsanız, Türkiye'yi yok edersiniz'' şeklinde konuştu.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!