"Bazılarına kepçeyle, bazılarına..."

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''yeni asgari ücretle birlikte çalışanların yeniden ekmek, simide mahkum edildiğini'' savundu.

Yayınlanma: 29.12.2011 - 16:21
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 2012 yılı için belirlediği rakamın, ''hüsran'' olduğunu söyledi.

''Belirlenen rakamla birlikte asgari ücretlilerin yine ekmeğe, simide mahkum edildiğini'' savunan Vural, ''Enflasyon iki haneli, verilen zam tek haneli. Fakirleşmenin giderek artacağı bir dönem. Üstelik Merkez Bankası Başkanı 2012 yılında enflasyonun artacağını söylüyor. Dolayısıyla, asgari ücretliler boğaz tokluğuna çalışmaya devam edecekler'' diye konuştu.

Asgari ücretlilerin hayat standartlarında ve refah düzeylerinde hiçbir artış yaşanmadığını öne süren Vural, ''Bakıldığı zaman yüzde 5,8'lik bir zam'' ifadesini kullandı.

''Yeni rakam, asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmesi anlamına geliyor'' diyen Vural, şöyle devam etti:
''İlk ayda 43 lira artış... Bu zam bir simit, bir çay parası bile etmez. Dolayısıyla, böyle bir ortam içerisinde hükümetin bu ücret politikası çalışanların aleyhine tezahür ediyor. Bunu hakkaniyete uygun bir değerlendirme olarak ele almamız mümkün değil. Bunu kimse izah edemez. Yüzde 5 enflasyon hedeflenmiş, yüzde 10'u aşacak. Üstelik, 2012 yılında büyümede de düşme olacağı bir ortam içerisinde görülen o ki bu asgari ücret insanlarımızın evine götürdüğü ekmek azalacak. İnsanların ellerinden, sofralarından bir lokma daha almışlardır. Bazılarına kepçeyle, bazılarına...''

Asgari ücreti belirlemeye yönelik politikaların, enflasyonun yükünü yoksullara taşıtmaya yönelik olduğunu ileri süren Vural, ''Bu politikalar yanlış. Bu, asgari ücretlileri enflasyona yedirmek demektir. Enflasyon canavarını asgari ücretlilerden aldıkları lokmalarla doyurmak istiyorlar'' şeklinde konuştu.

Ücret artışının, öngörülen enflasyon oranının altında olmasının asgari ücretli istihdamını da teşvik edeceği kaygısını taşıdığını dile getiren Vural, ''Bu durum asgari ücretli sayısını artırır. Çalışanlarının çoğunu asgari ücretli çalışmaya doğru götürebilecek bir politika'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler