BDP Anayasa oylamalarına katılmayacak

BDP Anayasa değişikliği teklifine ilişkin stratejisini ve tavrını belirledi. Buna göre, görüşmelere katılacak olan ve görüşlerini dile getirecek olan BDP, bu görüşlerin ve önerilerin kabul görmemesi durumunda teklifin oylamalarına katılmayacak.

Yayınlanma: 19.04.2010 - 14:26
Abone Ol google-news

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, Meclis Genel Kurulu'nda Anayasa değişikliği teklifine ilişkin parti olarak strateji ve tavırlarının ne olacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BDP olarak, teklifle ilgili baştan beri kapılarını açık tuttuklarını, önerilerde bulunduklarını ifade eden Yıldız, bu önerilerinin Anayasa Komisyonu'nda kabul edilmediğini ve paketin 'AKP'nin önerdiği haliyle' Genel Kurul'a indiğini söyledi.

BDP'nin isteklerini içeren bir paket olmadığını, bunu da Genel Kurul'da dile getireceklerini kaydeden Yıldız, "Görüşlerimizi genel kurulda dile getireceğiz, önerilerimizle ilgili önergeler vereceğiz. Ancak bunlar kabul görmediği takdirde Genel Kurul salonunu oylamalar sırasında terk edeceğiz. Bizim önerilerimizin hiçbiri dikkate alınmadı. Bu paket bu haliyle bu çerçevede bizim isteklerimizi emek cephesinin dikkate alan bir paket değil. Onun için bu paketin ortağı olmayacağız. Oyumuzun rengini de boykot ederek göstereceğiz. Ne evet ne hayır bizim için üçüncü seçenek geçerli olacak." diye konuştu.


"Kapalı kapılar ardında görüşmeyiz"

Teklifle ilgili kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerden yana olmadıklarını ve bu tür görüşmelere kapalı olduklarını kaydeden Yıldız "Kapalı kapılar ardında görüşmeyi kabul etmedik etmeyiz. Kamuoyunun gözleri önünde gelişmesi lazım. Oyumuz önemseniyorsa parlamentoda meşru, demokratik, grup kurmuş bir partiyiz. Bunu dikkate alarak görüşmeliler. Ancak görmezden geliniyoruz. Bizim AKP'nin arkasından veya diğer bir partinin arkasından sürüklenmemiz sözkonusu değil. Pakette madem yokuz oylamada da yokuz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon