'BDP kapatılmalı'

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, BDP'nin terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu savunarak "BDP kapatılmalıdır, Türkiye'de BDP gibi bir parti olmamalı" dedi. -Zeybek askerliğin amatörlerin yapacağı bir iş olmadığını ifade ederek zorunlu askerliğin kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Yayınlanma: 20.08.2011 - 13:09
Abone Ol google-news

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek partisinin il başkanlığının düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Yemeğin ardından yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendiren Zeybek, ABD'nin terörü himaye ettiğini ve Türkiye'ye karşı bir koz olarak kullandığını savundu. Terör örgütü PKK'nın kendisine ısmarlananı yaptığını vurgulayan Zeybek "Terör örgütü bir takım güçlerin oyuncağıdır. Terör örgütü kullanılarak Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor. Terör örgütünün Kürt meselesiyle ilgisi yoktur" dedi.
 

'Zorunlu askerlik kalkmalı'

Terör örgütüne karşı profesyonel savaşçılara ihtiyaç olduğunu dile getiren Zeybek şöyle konuştu: "Askerlik amatörlerin yapacağı iş değildir. Artık profesyonelleşmeli. Çünkü dağdaki adam savaşmaya hazır. Osmanlı döneminde olduğu gibi şimdi de aynı modeli getirmeliyiz. Artık ordudan amatörlüğe yer yok. Artık zorunlu askerlik diye bir olgu yok, olmamalı. Benim yeğenim 15 günlük bir eğitimden sonra Çukurca'ya gönderildi, 9 kurşunla şehit oldu. Bu da gösteriyor ki askerlik profesyonelliktir. "
 

'BDP kapatılmalı'

Türkiye'de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) gibi bir parti olmaması gerektiğini de savunan Zeybek, terör örgütünü destekleyen bir partinin kapatılması gerektiğini söyledi. Zeybek "Nasıl olur da böyle bir partinin varlığına izin verirsiniz? Yenisini açsalar bile onu da kapatacaksınız" dedi. Devletin Güneydoğu'da psikolojik üstünlüğünü kaybettiğini de kaydeden Zeybek, "Boş yere Kandil'i vurmayın. Böyle göstermelik işlerde bu işin sonu gelmiyor. Bugün bile çoğu yazar ve köşe yazarı PKK terör örgütünü savunuyor. Geçmişte Marksist olanlar bugün nasıl birden bire Amerikancı oldu?" diye konuştu.
 

'BTP ile ittifak yapma fikri hataydı'

Zeybek, yaptığı konuşmada genel seçimler öncesinde Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ile ittifak yapma fikrinin büyük bir hata olduğunu da belirterek bu hatanın sorumlusunun kendisi olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler