BDP'li Kaplan, Van yardımlarını sordu

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Van'da depremzedelere yapılan yardımlara ilişkin Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "Yardımların dağıtımında nasıl bir organizasyon yapılmaktadır? Bu organizasyonların içinde yerel yönetimler var mıdır?" diye sordu.

Yayınlanma: 27.10.2011 - 11:28
Abone Ol google-news

Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, ''deprem nedeniyle yapılan yurtiçi ve yurtdışı yardımların organizasyonu ile dağıtımında sorun yaşandığına'' ilişkin haberlerin basında yer aldığını ifade etti.

Yurt içi, yurt dışı ve sivil toplum örgütlerinin yaptığı yardımların miktarını öğrenmek isteyen Kaplan, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Yardımların dağıtımında nasıl bir organizasyon yapılmaktadır? Bu organizasyonların içinde yerel yönetimler var mıdır? Bazı yardımların kabul edilmediği doğru mudur?

Van'da binaları yıkıp yeni bir şehir yapacağınızı açıkladınız. Neden yerel yönetimleri, STK'ları, meslek odalarını dışlayacağınızı beyan ettiniz? Hükümetin bu yönde bir tasarı çalışması var mıdır?''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler