Beethoven yorumcusu John O'Conor MKM'de

Piyanist John O'Conor, İstanbul Resitalleri çerçevesinde Mustafa Kemal Merkezi'nde 15 Ocak Perşembe akşamı sahne alacak. O'Conor, dünyada en iyi Beethoven yorumcularından biri olarak kabul ediliyor. Çok sayıda uluslararası madalya ve nişan sahibi olan O'Conor, uluslararası yarışmalarda jüri başkanlığı yapıyor.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 22:10
Abone Ol google-news

İrlanda Kraliyet Müzik Akademisi Başkanı John O'Conor Türkiye'de  ilk kez Atatürk Kültür Merkezi'nde 2005 yılında  sahneye çıktı. Dünyanın en önde gelen Beethoven yorumcularından biri olarak kabul edilen John O'Conor, sahibi olduğu sayısız madalya, nişan, ünvan ve ödülün  yanı sıra sadece Beethoven yapıtlarından oluşan programları ile de ün yaptı. Telarc tarafından yayınlanan Beethoven, Mozart ve Field seslendirdiği 20'yi aşkın albümün yanısıra New York Metropolitan müzesinde gerçekleştirdiği  ve Beethoven'ın tüm sonatlarını seslendirdiği konser dizileri de kendisini diğer piyanistlerden farklılaştıran özelliklerden bazıları.

Birlikte konser verdiği orkestralar arasında, London Symphony, Royal Philharmonic, Czech Philharmonic, Vienna Symphony, l'Orchestre National de France, NHK Orchestra Japan, Cleveland, San Francisco, Dallas, Montreal ve Detroit Senfoni orkestraları gibi önemli orkestralar bulunuyor.

Carnegie Hall, Lincoln Center New York; Kennedy Center Washington; Wigmore Hall, South Bank Centre Londra; Musikverein Viyana; Dvorak Hall Prag ve Bunka Kaikan Tokyo, O'Connor'ın resitallerini gerçekleştirdiği yüksek prestijli salonlardan bazıları. Müzik hayatının ilk yıllarını  Dublin'de geçiren  O'Conor daha sonra beş yıllık bir dönem Avusturya'da  müzik çalışmalarını  sürdürdü. 1973 yılında Uluslararası Betthoven Piyano Yarışması'nda birinci olan O'Conor efsanevi Wilhelm Kempf ile çalışma  fırsatı buldu.

Klasik müziğe katkıları nedeniyle National University of Ireland ve Trinity College Dublin tarafından Fahri Doktor ünvanı verilen John O'Conor Fransız  Hükumeti tarafından "Officier  de l'Ordre des Arts et des Lettres" Alman Hükumeti tarafından "Ehrenkreuz  für Wissenschaft und Kunst" ünvanları ile ödüllendirildi.

O'Conor, büyük uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği ve başkanlığı yapıyor, günümüzün en önemli piyano hocalarından biri olarak kabul ediliyor. Öğrencileri  büyük yarışmalarda önemli dereceler alıyor. John O'Conor'un son albümü, TELARC tarafından 2007 yıılnda yayınlanan Beethoven'ın 2. ve 5. piyano konçertoları. John O'Conor'a  bu albümde London Symhpony eşlik ediyor.

Sanatçı programda, Haydn'ın ''Sonata in B minor Hob XVI No: 32'', Schubert'in ''Four Impromptues D 899'', Beethoven'ın ''Six Bagatelles Op. 126 ve Sonata No. 21 in C Waldstein'' eserlerini seslendirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler