Beklenen karar açıklandı

ABD Merkez Bankası (Fed), yüzde 0 ve yüzde 0,25 aralığındaki gösterge faiz oranını muhtemelen gelecek iki yıl daha bu seviyede bırakacağını bildirdi.

Yayınlanma: 09.08.2011 - 20:11
Abone Ol google-news

Fed Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) faiz toplantısından sonra yaptığı açıklamaya göre, FOMC'nin Haziran ayında toplandıktan bu yana elde ettiği verilerin ekonomideki büyümenin bu yıl şimdiye kadar ''Komitenin beklediğinden epeyce yavaş'' olduğuna işaret edildi.

Devam eden ekonomik toparlanmayı desteklemek ve enflasyon hedefinin tutmasına katkı sağlamak için Komitenin gösterge faiz oranını yüzde 0 ve yüzde 0,25 aralığında tutmaya karar verdiği belirtilen açıklamada, Komitenin, ekonomik koşulların muhtemelen gösterge faiz oranının en az 2013 yılı ortasına kadar mevcut düzeyde kalmasını sağlayacağını tahmin ettiği ifade edildi.

Fed daha önceki açıklamalarında gösterge faiz oranının ''uzun bir süre'' mevcut seviyede kalacağını belirtiyordu.

Yüksek enerji fiyatları ve Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen deprem ve tsunamiden sonra tedarik zincirindeki aksama gibi geçici unsurların ekonomideki faaliyette ''son zamanlardaki bazı zayıflıklara'' açıklama getirdiği belirtilen açıklamada, ekonominin görünümünde aşağı yönlü risklerin arttığı, yılın ikinci yarısında ekonomideki toparlanmanın yavaş bir hızda seyretmesinin beklendiği kaydedildi.

Son aylarda istihdam piyasalarındaki koşulların kötüleştiğine ve işsizlik oranının arttığına işaret edilen açıklamada, hanehalkı harcamalarının yatay seyir izlediği ve konut sektöründe durgunluğun devam ettiği, ancak işletmelerin teçhizat ve yazılım yatırımının genişlemeyi sürdürdüğü ifade edildi.

Bu yıl başlarında emtia ve ithal mallardaki yüksek fiyatın yanı sıra tedarik zincirindeki aksaklık nedeniyle enflasyonun arttığı bildirilen açıklamada, son zamanlarda enerji ve bazı emtia fiyatları gerilediği için enflasyonun yatıştığı, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin sabit kaldığı belirtildi.

Fed, maksimum istihdam ve fiyat istikrarını destekleme çabasında olacağını da kaydetti.
Fed, gösterge faiz oranını Aralık 2008'den bu yana değiştirmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler