Belçika'da Türk Festivali büyük ilgi gördü

Belçika'nın Brugge şehrindeki Tudor Kalesi'nde düzenlenen ''Brugge Türk Festivali'' Belçikalılarla bu bölgede yaşayan Türkler tarafından yoğun ilgi gördü.

Yayınlanma: 28.09.2010 - 09:02
Abone Ol google-news

Belçika'nın Brugge kentinde düzenlenen festivale West-Vlaanderen Valisi Paul Breyne, Anvers Başkonsolosu Deniz Çakar, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Antalya'nın Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Brugge Belediye Başkan Yardımcısı Jean-Marie Bogaert, Brugge Belediye Meclisi'nin bazı üyeleri, milletvekilleri ile çok sayıda Türk ve Belçikalı katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Brugge Belediyesi Turizm Encümeni Jean-Marie Bogaert, Türkiye'nin sadece bir turizm cenneti değil, aynı zamanda derin bir tarihi geçmişi olan bir bölgesinin temsilcileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Bogaert, ''Bu ilişkileri turizm, ekonomi ve kültürel zenginliğimizi daha da geliştirecek şekilde karşılıklı geliştirmenin çok faydalı olacağına inanıyorum'' dedi.

İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu ise konuşmasında, İzmir ile Brugge arasında çok sağlıklı ilişkiler kurduklarına değinerek, şunları söyledi:''Bu ilişkileri düzeyli devam ettirmek istiyoruz. Belçikalılara bölgemizi daha iyi tanıtmak istiyoruz. İzmir'in sahillerinde insanlar kış aylarında bile denize girebiliyorlar. Ünlü komutan Büyük İskender bile savaş sonrası askerlerini bu bölgeye getirerek tedavi ettiriyordu. Bu cenneti görmek isteyenler İzmir'e gelebilirler.''

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise Belçika'da ilk defa böyle bir etkinliğe katıldığını, Kemer'e gelen Belçikalı turistlerin sayısının gün geçtikçe artığını, Belçika'da Kemer'i daha iyi tanıtmak ve daha sağlam ilişkiler kurmak istediklerini söyledi. Gül, Brugge Belediyesine kardeşlik teklifi de yaptı.

Anvers Başkonsolosu Deniz Çakar da Brugge'de böyle bir etkinliğin yapılmasının Türkiye adına memnuniyet verdiğini vurgulayarak, bu tür etkinliklerin tanıtım açısından son derece yararlı olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Brugge Tudor kalesinde ''40 Yıl Türk Göçü'' fotoğraf sergisi açıldı. Daha sonra düzenlenen resepsiyonda ise Türkiye'nin farklı alanlardaki güzellikleri belgesellerle tanıtıldı.

Yapılan konuşmalarda özellikle Ege ve Akdeniz bölgesinin sahilleri hakkında bilgi verildi ve otellerin broşürleri dağıtıldı.

Festivale katılan Brugge bölge halkı, festivalin her yıl tekrarlanmasını arzuladıklarını vurgulayarak, yapılan organizasyondan memnun olduklarını dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler