Belek, golfde rekora koşuyor

Antalya'nın Belek beldesine bu yılın 9 aylık döneminde golf oynamak için gelen 119 bin 696 kişinin 190 milyon Avro bıraktığı bildirildi.

Yayınlanma: 02.11.2011 - 09:45
Abone Ol google-news

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye'de golf turizminin gelişmesi için son yıllarda çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu amaçla Türkiye'de çok sayıda turnuva düzenlediklerini belirten Ağaoğlu, ''Bu turnuvaların büyük bölümü Belek'de gerçekleştirildi. Belek, dünyanın en önemli golf turizmi merkezleri arasına girdi. Bundan sonra Belek'e gelecek yerli ve yabancı golf tutkunlarının sayısı artacaktır'' dedi.

Ahmet Ağaoğlu, 2011 yılının Eylül ayı sonu itibariyle Belek'e 119 bin 696 kişinin geldiğini kaydederek, bu kişilerin Türkiye'ye 190 milyon Avro bıraktığını ifade etti.

Yıl sonunda 250 milyon Avro gelir bekleniyor


Aynı süre içerisinde 395 bin oyun gerçekleştiğini ifade eden Ağaoğlu, şöyle devam etti:
''Geçtiğimiz yıl toplam 505 bin oyun gerçekleşmişti. Bu yıl sonu itibariyle bu rakamın 575 bine çıkması bekleniyor. Böylelikle Belek'de golf başladığı günden bu yana en yüksek oyun rekoru kırılmış olacak. Ayrıca, yıl sonuna kadar elde edilecek gelirin 250 milyon Avro olması bekleniyor.''

Ağaoğlu, bu yıl sonuna kadar bölgeye 180 bin kişinin gelebileceğini, bu rakamın geçen yıl 12 aylık sürede 160 bin olduğunu belirtti. Ağaoğlu, yıl sonuna kadar golf sayesinde 250 milyon Avro gelir elde edileceğini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler