Beni suçlayan terör safında

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terör saldırılarından devleti, hükümeti ve kendisini sorumlu tutanlar olduğunu belirterek, “Bunlar terör örgütleriyle aynı safta yer aldıklarını bilmek zorundadırlar” dedi.

Yayınlanma: 14.10.2015 - 23:41
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı’da Japon bir firmanın Türk ortağıyla birlikte yaptığı lastik fabrikasının açılışını yaptı. Açılışın yapıldığı salona en son alınan köylü kadınlara oturacak yer kalmadı ve yerlere oturmak zorunda kaldılar. Törende konuşan Erdoğan, terör saldırılarından devleti, hükümeti ve kendisini sorumlu tutanlar olduğunu belirterek, “PKK terör örgütünün şehit ettiği güvenlik görevlilerini, masum insanları görmezden gelen bir kesim var. Bunlar PKK’yı ve örgütün güdümündekileri parlatmak için adeta kırk takla atıyorlar. DHKP-C’nin faaliyetlerini sempatiyle karşılayanlar oluyor” görüşünü savundu.

Çankırı-Ankara karayolunun kenarında kurulan fabrikanın açılışı için yol boyunca ve yüksek tepelere jandarma ve polis timleri yerleştirildi. Polis helikopteri güvenlik aldı.

Konuşmasında Suriye’de yaşanan sorunlara değinen Erdoğan, “Suriye meselesi giderek büyümeye Batı’yı da içine alan bir girdaba dönmeye mahkumdur” dedi. Terör olaylarına değinen Erdoğan, Türkiye için PKK, PYD, YPG, IŞiD, DHKP-C arasında bir fark olmadığını savundu. Olaylardan devletin, hükümetin ve kendisini sorumlu tutanlar olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bunlar terör örgütleriyle aynı safta yer aldıklarını bilmek zorundadırlar. Elinde silahla işsize iş bulunmuyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler