Benzin istasyonlarına gürültü cezası

Gürültüyle mücadele çalışması başlatan Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, mahalle aralarındaki benzin istasyonlarının yarattığı gürültünün önlenmesi için harekete geçti.

Yayınlanma: 18.09.2009 - 06:35
Abone Ol google-news

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, yurttaşların mahalle aralarındaki benzin istasyonlarının gürültüsünden şikayetlerini aktarmaları üzerine EPDK'ye başvurdu.

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden EPDK'ye gönderilen yazıda, "Hassas yapılar olan meskenlerin bulunduğu alanlardaki benzin istasyonlarının gece geç saatlerdeki (23:00-07:00) zaman dilimindeki insanları uykuda rahatsız etmemek için dolumun daha erken saatlerde yapılması veya rahatsızlık vermeyecek şekilde gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir" denildi. Yazıda, bu şikayetlerin tüm illerde oluşabileceği dikkate alınarak, bu duruma yönelik gerekli düzenlemelerin EPDK tarafından yapılması istendi.
 

EPDK: "Münferinden ceza kesilsin"

EPDK'den Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yanıt yazısında, akaryakıt istasyonlarının farklı mahallerde konuşlandığı, işletme koşullarının da farklılıklar gösterdiği ifade edildi. Yanıtta, ülke genelindeki tüm istasyonların ikmal saatlerinin düzenlenerek bazı saatlerde ikmal yasağı getirilmesinin, amacını aşan bir düzenleme olacağı ve piyasada düzensizliklerde sebebiyet verilebileceği belirtildi.

Geç saatlerde gürültü yapan istasyonlara yaptırım uygulanmasının uygun olacağını görüşüne yer verilen yazıda, "gürültüye sebebiyet veren işyerlerinin durumunun yerel yönetimlerce münferiden ele alınarak, kabahat oluşturduğu tespit edilen fiillere ilişkin Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği çerçevesinde yaptırım uygulanması" önerildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler