'Berfo Ana'nın gözü açık gitti'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Evlat sevgisinin sembolü, kayıp evlatların iz sürücüsü Berfo Ana, gözaltında kaybedilen oğlu Cemil Kırbayır'ı ararken, iki eli oğlunun mezarını bulamayanların ve darbecilerin yakasında öldü'' değerlendirmesinde bulundu.

Yayınlanma: 21.02.2013 - 15:13
Abone Ol google-news

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 1980'de gözaltında kaybolan oğlu Cemil Kırbayır'ı geceli gündüzlü arayan ve annelerle kaybedilmiş evlatlarının izini süren Berfo Kırbayır'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirtti. 12 Eylül hukukunun arkasına sığınan AKP iktidarının darbecilerin açtığı yaraları kapatamadığını savunan Kılıçdaroğlu, özellikle gözaltında kayıplar konusunda yaraların kanadığını kaydetti.

Başta Berfo Ana olmak üzere kayıp annelerinin her gün evlatlarını aradıklarını, mezarlarına el sürmek, o mezarın başında dua etmek istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, açıklamasında ''Ama bırakın kayıplarının hesabını sormayı, evlatlarının kemiklerine, mezarlarına ulaşamıyorlar, nereye defnedildikleri konusunda bile bilgi alamıyorlar'' ifadesine yer verdi.

Berfo Ana'nın da bu arayışı sürdüren onurlu, dirençli, boyun eğmeyen analardan biri olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Berfo Ana'nın bir asrı aşkın ömrünün 30 yıldan fazlası, kayıp oğlu Cemil Kırbayır'ın izini sürmekle, onu aramakla geçti. Ne yazık ki Berfo Ana'nın ömrü, sonuç almasına, oğlunun mezarı başında dua etmesine yetmedi. Evlat sevgisinin sembolü, kayıp evlatların iz sürücüsü Berfo Ana, gözaltında kaybedilen oğlu Cemil Kırbayır'ı ararken, iki eli oğlunun mezarını bulamayanların ve darbecilerin yakasında öldü. 10 yıldan fazla iktidarda olan ve 12 Eylül hukukunun savunuculuğunu, uygulayıcılığını yapanlara diyorum ki, Berfo Ana'nın oğlunun izini bulamadınız, gözü açık gitti bari kemiklerini, mezarını, defnedildiği yeri bulun vasiyeti yerine getirilmiş olsun ve rahat uyusun. Kayıp analarıyla birlikte kaybedilmiş evlatlarının izini süren, 32–33 yıl 'Cemil gelir kapıda kalır' diye evinin kapısını açık bırakan, 'Oğlum gelir bulamaz' diye evini de değiştirmeyen Berfo Ana'nın ölümünden çok büyük üzüntü duydum. Kendisine rahmet, evlatlarına, ailesine, kayıp analarına başsağlığı diliyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler