Berkin Elvan'ın ailesine hakarete 6 yıl hapis istemi

Berkin Elvan'ın anısına ve babası Sami Elvan'a sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi. İfadesinde işadamı olduğunu söyleyen sanık Mustafa A., okuduğu haberlerden etkilenerek twittere yorum yazdığını söyledi

Yayınlanma: 20.10.2015 - 12:42
Abone Ol google-news

<video:50743>

Gezi Parkı eylemleri sırasında başından gaz fişeği kapsülüyle vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan ile babası Sami Elvan'a Twitter üzerinden hakaret ettiği öne sürülen Mustafa A., hakkında "Tehdit, "Kişinin hatırasına hakaret" ve "Hakaret" suçlarından 1 yıldan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.
İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada Elvan ailesinin avukatları ile sanık Mustafa A., ve avukatı hazır bulundu.

"Erdoğan'ın Berkin'in annesini yuhalatması insani bir şey"
 
SANIKTAN GAZETE KÜPÜRLÜ SAVUNMA

Sanık Mustafa Andaç, Elvan'ın babasıyla ile ilgili yapılan bir haberin çıktısını hakime göstererek, “Ben sıradan bir insanım, bir işadamıyım. Gazetelerden haberleri okuyorum. O nedenle ben de o yorumları yaptım" dedi.

Tutuklama talebini reddeden mahkeme, karar vermek üzere dosyanın incelemeye alınmasına hükmetti. Duruşma ertelendi.
 
İDDİANAME

Cumhuriyet Savcısı Turgay Özcan tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelinin kendi Twitter hesabından, 11 Mart 2014 tarihinde yaşama veda eden Berkin Elvan ve babası Sami Elvan'ı hedef alan yazılar yazdığı, şüphelinin alınan savunmasında bu yazıları kendisinin yazdığını ikrar etttiği belirtildi.

İddianamede, Şüpheli Mustafa A., hakkında "Tehdit, "Kişinin hatırasına hakaret" ve "Hakaret" suçlarından 1 yıldan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler