Beş kadın taklitle savaşacak

Tescilli Markalar Derneği’nin tüm tepe yöneticileri kadın oldu. Yönetimin temel amacı perakendede kadın istihdamını arttırmak, taklitle etkin mücadele etmek.

Yayınlanma: 01.04.2015 - 01:51
Abone Ol google-news

Bünyesinde hazır giyim, saat ve kozmetiğin de bulunduğu yüzlece firmayı barındıran Tescilli Markalar Derneği’ni (TMD) artık kadınlar yönetecek. TMD geçen hafta yaptığı genel kurulda yönetim kurulunu oluşturan 5 asil üyenin tamamını kadınlardan seçti.

Derneğin başına Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un favorisi olan ve ‘başkanların markası’ diye anılan Brooks Brothers Türkiye Genel Müdürü Füsun Kuran geçti. Kuran, kadınları perakende sektörünün tacı yapmayı istediklerini anlatarak “Ana işimiz kadın olacak. Gelecek iki yılda bunun için çalışacağız. Sektöre daha fazla eğitimli kadın girsin, kadınlar üst yönetimlere çıksın istiyoruz” dedi.

 

Erkekler yedekte

TMD’nin Başkan Yardımcısı Harvey Nichols - Brandroom - LaFayette Genel Müdürü Simge Telman Güngör olurken yönetim kurulu üyeleri Swarovski Türkiye Genel Müdürü Aslı Tezcan, Global Blue Tax Free Genel Müdürü Hülya Aslantaş, Soysal Danışmanlık Genel Müdürü Gülçin Gengeç’ten oluştu. Derneğin 5 kişilik yedek yönetim kurulunun tamamı ise erkeklerden oluşuyor.

Eski TMD eski başkanı Tahsin Özlenir’in verdiği bilgilere göre Türkiye’de 20 milyar dolarlık bir taklit pazarı var.

Özellikle e-ticarette yurtdışından gelen ürünlerin çoğu taklit, bunun için de herhangi bir denetim yok. Hülya Aslantaş’a göre ise Antalya ve Kapalıçarşı başta olmak üzere turistik bölgelerde satılan ürünlerin sadece yüzde 15’inin Tax Free’sinin olduğunu, çoğunun kayıt dışı satıldığını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler