Beşiktaş 1-0 Antalyaspor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında sahasında Antalyaspor'u konuk ediyor. Mücadelenin hakemi Fırat Aydınus...

Yayınlanma: 25.09.2011 - 17:07
Abone Ol google-news

Önce Ankaragücü’nü sonrada Bursaspor’u deviren siyah beyazlılar, taraftarlarının desteğiyle yakaladığı seriyi sürdürmek istiyor. Beşiktaş'ın efsanesi Mehmet Özdilek'in çalıştırdığı Antalyaspor'un hedefi ise en azından İnönü'den puan çıkararak geçen haftaki Mersin İdman Yurdu yenilgisini unutturmak.

İlk 11'ler

Beşiktaş: Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Sidnei, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Veli Kavlak, Holosko, Ernst, Simao, Mustafa Pektemek

Antalyaspor: Ömer, Ali Tandoğan, İbrahim Dağaşan, Deniz Barış, Ali Turan, Veselin Milchev, Kerem Şeras, Uğur İnceman, Musa Aydın, Mehmet Eren, Necati Ateş

 

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Maçtan dakikalar

6. dakikada Veli'nin ceza alanı önünden sert şutunda, top kaleci Ömer'de kaldı.
9. dakikada Necip'in pasında Veli, ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluştuğa anda, Ali Turan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi.
10. dakikada Simao, kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
12. dakikada Beşiktaş kazandığı faulde çabuk davrandı. Ernst'in pasıyla topla buluşan Holosko, rakibinden geçtiği anda sert vurdu, ancak kaleci Ömer meşin yuvarlağı kaleden uzaklaştırdı.
15. dakikada sol çaprazda topla buluşan Kerem, ceza alanı içine girdiği anda sert vurdu, ancak meşin yuvarlak kaleci Cenk'den döndü. Dönen topa hamle yapan Uğur İnceman, topu sert bir vuruşla auta gönderdi.
22. dakikada İsmail'in ceza alanı önünden sert şutunda, top üstten auta gitti.
27. dakikada Antalyaspor'un az savunmayla yakalandığı pozisyonda Mustafa'nın pasıyla topla buluşan Simao, meşin yuvarlağı sağdan ilerleyen daha müsait durumdaki Necip'e bıraktı. Bu oyuncu çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu, ancak top yandan auta gitti.
29. dakikada Uğur İnceman'ın pasıyla solda topla buluşan Necati, ceza alanına girdiği anda yerden altıpasın önündeki Musa'yı gördü. Ancak bu oyuncunun dokunamadığı top ceza alanı dışına çıktı.
36. dakikada Antalyaspor rakip kalede gol ararken savunmada az adamla yakalandı. Simao, kendi ceza alanı önünde aldığı meşin yuvarlağı orta sahayı geçtikten sonra sol taraftaki Veli'ye bıraktı. Ancak bu oyuncu ceza alanına önüne geldiği anda yerden kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.
54. dakikada soldan topla ceza alanına giren Holosko, son çizgiye indiği anda altıpasın önündeki Veli'yi gördü. Ancak bu oyuncu ilk yarıda olduğu gibi kötü vurdu ve meşin yuvarlak yandan auta gitti.
65. dakikada uzun pasta ceza alanı içinde topla buluşan Uğur, meşin yuvarlağı kafayla Necati'nin önüne bıraktı. Bu oyuncunun sert şutunda, son anda Egemen araya girerek topu kornere gönderdi.
69. dakikada Emrah'ın soldan yerden ortasında ön direkte topla buluşan Necati'nin bekletmeden şutunda, kaleci Cenk son anda meşin yuvarlağı önledi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.
90. dakikada Tita'nın uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, Beşiktaş savunmasının müdahale edemediği topla buluşan Necati'nin kafa vuruşunda, kaleci Cenk meşin yuvarlağa sahip oldu.
90 1. dakikada ani gelişen Antalyaspor atağında kaleci Cenk, kalesini terk ederek topu uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak kısa düşen meşin yuvarlağı alan Kenan, boş kale yerine topu auta attı.
90 3. dakikada İsmail'in uzun pasında topla buluşan Edu, rakibini geçtikten sonra ceza alanı içinde müsait durumda yerden sert vurdu, ancak kaleci Ömer meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.
Aynı dakika içinde Simao'nun soldan yerden ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Fernandes'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Beşiktaş, karşılaşmayı 1-0 kazanarak, 4. haftada 3. galibiyetini aldı ve puanını 9'a çıkardı.
Bu arada karşılaşmanın bitiminin ardından hakeme sert itirazlarda bulunan Deniz Barış, kırmızı kart gördü.
 

 

Guti yine yok

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, son maçlarda olduğu gibi İspanyol yıldız Guti'yi yine maç kadrosuna almadı. Siyah-beyazlıların 18 kişilik maç kadrosunda Guti'nin yanı sıra, sakat ve cezalılar dışında Sivok, Ekrem Dağ, Alves ve Burak Kaplan yer almadı.

Toraman döndü

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen İbrahim Toraman, 2 maç sonra formasına kavuştu. Deneyimli oyuncu, kırmızı kart cezalısı Quaresma ve Guti'nin maç kadrosunda olmaması nedeniyle sahaya kaptan olarak çıktı.


Maça ilgi yüksek

Beşiktaşlı taraftarlar, bu sezon iç sahadaki diğer maçlara oranla Medical Park Antalyaspor maçına daha fazla ilgi gösterdi. Fiyapı İnönü Stadı'nın tribünlerinde yaklaşık 25 bin siyah-beyazlı taraftar yer alırken, bir grup Antalyasporlu taraftar da takımlarına destek verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler