Beşiktaş'a Gomez darbesi

Mario Gomez ülkedeki savaş ortamını gerekçe göstererek Beşiktaş'tan ayrılacağını açıkladı.

Yayınlanma: 21.07.2016 - 09:35
Abone Ol google-news

Mario Gomez, Beşiktaş’la yollarını ayırdı. Geçen sezon Spor Toto Süper Lig’de attığı gollerle Siyah - Beyazlıların şampiyonluğunda büyük rol oynayan ve gol kralı olan Alman oyuncu, ülkedeki darbe girişimini ve ‘savaş ortamı’nı gerekçe gösterere Türkiye’den ayrılacağını açıkladı. Gomez, bu kararını sosyal medya aracılığıyla duyurduktan sonra Beşiktaş camiasıyla da paylaştı. Facebook hesabından İngilizce ve Almanca bir açıklama yapan Gomez, “Benim için bu kararı vermek oldukça zor oldu. Gelecek sezon o mükkemmel statta, müthiş Beşiktaş taraftarının önünde oynayamayacağımı üzülerek bildiriyorum. Bu kararı almamdaki tek etken, Türkiye’nin son zamanlardaki politik durumu. Kesinlikle başka hiçbir nedeni yok. Son birkaç günde gerçekten korkunç olaylar gerçekleşti. Umarım beni anlarsınız. Burada ailemle birlikte geçirdiğim mükemmel zamanlar için kulübe ve taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Şampiyonluk yaşadığımız mükemmel bir yıl oldu. Umarım politik sorunlar, kısa süre içinde barışçıl bir şekilde çözülür. Yeniden Beşiktaş’ta oynayabileceğim bir ortamın oluşması benim en büyük dileğim. Geçen bir yılın ardından bu ülke ve Beşiktaş, benim kalbimde oldukça önemli bir yer edindi. Yeniden görüşmek dileğiyle...” ifadesini kullandı.

Beşiktaş’tan teşekkür

Beşiktaş, Siyah - Beyazlılardan ayrılma kararı alan Mario Gomez için teşekkür mesajı yayımladı. Yapılan açıklamada, “Geçen sezon Beşiktaş’a şampiyonluk yolunda büyük katkıda bulunan Mario Gomez’e verdiği hizmetten dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” denildi.

FFP zorluyor

Fabricio ve Gökhan Gönül’ü takıma katan, buna karşılık Gökhan Töre’yi West Ham’a kiralayan Siyah - Beyazlılar stoper ve sol bek transferlerinde ekonomik şartlardan dolayı istediği adımları atamıyor. UEFA Finansal Fair-Play kuralları çerçevesinde bonserviste kullanmak için Gökhan Töre’den gelen 3.5 milon Avro’su olan Beşiktaş yönetimi, almak istediği oyuncularda özellikle kiralık+satın alma opsiyonlu formülü devreye sokuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler