Beşiktaş'ta Carvalhal dönemi başladı

Beşiktaş'ta, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Tayfur Havutçu dönene dek vekaleten teknik direktörlük görevine getirilen Portekizli Carlos Carvalhal, takımın başında ilk antrenmanına çıktı. Carvalhal, "Böyle bir takımda olduğum için mutluyum" dedi.

Yayınlanma: 03.08.2011 - 11:57
Abone Ol google-news

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesi futbolcularla yaklaşık 20 dakika süren bir toplantı yapan ve tanışan Portekizli teknik adam, daha sonra takımla birlikte sahaya çıkıp çalışmayı yönetti. Antrenman boyunca aktif bir görüntü çizen ve sürekli futbolcularla diyalog kuran Carlos Carvalhal, özellikle taktik çalışmalar üzerinde durdu.
 

Carvalhal rüzgarı

Antrenmana istasyon ve pas çalışmaları ile başlayan siyah-beyazlılar, daha sonra taktik ağırlıklı tam sahada çift kale maç oynadı. Çift kale maç öncesi iki takımı da sahaya dizen Carvalhal, yaklaşık 15 dakika futbolculara bölgelerine göre durmaları gereken yerleri, top rakipteyken almaları gereken pozisyonları anlattı. Orta alan oyuncularından topu ters kanatlara atmalarını isteyen Portekizli çalıştırıcı, ayrıca duran toplarla ilgili olarak da futbolcularını uyardı. Antrenman boyunca hırslı ve istekli bir görüntü çizen Carvalhal, kornerlerde de oyunculara tek tek durmaları gereken yerleri gösterdi.

Portekizli çalıştırıcı antrenman bitiminde de savunma oyuncularını bir araya toplayarak saha ortasında bir süre görüştü. Antrenmana Rüştü Reçber, Mustafa Pektemek ve Ersan Adem Gülüm katılmazken, çalışma boyunca futbolcuların bir hayli istekli ve neşeli oldukları gözlendi. Son bölümde yapılan topu kale direğine vurma çalışmasında futbolcular oldukça neşeli anlar yaşadı.

Portekiz basınının büyük ilgisi

Beşiktaş'ın başına Portekizli teknik adamın getirilmesi ve takımda 5 Portekizli oyuncunun bulunması, antrenmana Portekiz basınının ilgisini de artırdı. Trabzonspor ile Benfica arasında bu akşam oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı için İstanbul'a gelen çok sayıda Portekizli gazeteci Beşiktaş antrenmanını takip etti. Portekizli gazeteciler, antrenman bitiminde de Carvalhal ile röportaj yaptı.
 

Yarın Hollanda'ya gidecekler

Beşiktaş, liglerin ertelenmesi nedeniyle yarın kamp yapmak üzere Hollanda'ya gidecek.
Hollanda'nın Venlo kasabasında 10 Ağustos'a kadar kamp yapacak olan siyah-beyazlıların bu sürede bazı hazırlık maçları da yapacağı bildirildi.

 

'Böyle bir takımda olduğum için mutluyum'

Carvalhal, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sözlerine ''Böyle büyük bir takımda olduğum için mutluyum. Beşiktaş dünyanın en büyük takımlarından ve büyük hedeflere sahip'' diyerek başlayan Carvalhal, daha sonra teknik direktör Tayfur Havutçu ile ilgili konuştu. Tayfur Havutçu ile Avusturya kampında tanıştıklarını anlatan Portekizli çalıştırıcı, ''Beni çok iyi karşıladı. Bu takımda futbolcu gelişimi ve ''scouting'' bölümünde çalışmamı istedi. Bu konuda mutabık kalmıştık. Tayfur Havutçu, Serdal Adalı, Cengiz Zülfikaroğlu ile konuşmuştuk ve görev tanımım belirlenmişti. Görev tanımımda Avusturya kampı dönüşü başlayacak şekilde konuşulmuştu. Tayfur hocanın vizyonu, istedikleri futbolla ilgili görüşleri beni çok etkilemişti'' ifadelerini kullandı.

Öncelikle isteğinin Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı'nın zor günlerden kurtulması olduğunu kaydeden Carvalhal, ''Olayın en kısa zamanda çözüme kavuşmasını diliyorum. Onlar beni çok iyi karşılamışlardı, ben de şimdi onları karşılamayı bekliyorum. Onlar gelince de önceden konuştuğumuz görev tanımıyla göreve devam etmeyi umuyorum'' dedi. Beşiktaş'ın Atletico Madrid ve Granada ile oynadığı hazırlık maçlarını internetten izlediğini ifade eden Carvalhal, ''Takımın şu an bulunduğu fiziki kondisyon, bizim önceden düşündüğümüz şekilde. Çok iyi bir şekilde ilk etabı tamamladık. Tek sıkıntı çok idman yaptık, fazla maç yapamadık. Şimdi ilk etap bitti, ikinci etaba geçiyoruz. Bu maç etabı olacak. Futbolcular ne kadar fazla kondisyonları olursa olsun maç kondisyonu farklı. Kısa sürede her şeyi ileriye götürmek daha iyi şeyler yapmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.
 

'İki kez hoca olarak gelme durumum vardı'

Carlos Carvalhal, Türkiye'yi sadece futbol olarak değil, ülke olarak sevdiğini dile getirerek, ''Türkiye'yi birçok kez ziyaret ettim. Sadece İstanbul değil, Antalya ve Pamukkale gibi yerlere gittim. Takım ismi vermeyeyim ama iki kere Türkiye'ye hoca olarak gelme durumum da vardı. Burayı, insanlarını, kültürünü, çok seviyorum. Kısa sürede Türkçe öğrenmek istiyorum'' dedi. Oynatacağı sistemin 4-3-3 olacağını anlatan Portekizli teknik adam, ilk antrenmanında futbolcularla yaptığı konuşmalar için de ''Teknik ve taktik konuşmalar yaptık. Ne istediğimizi sahada futbolculara yansıtmak istedim. İki gün sonra maçımız olacak, dolayısıyla bir an önce futbolculara istediklerimi anlattım. Savunma oyuncularıyla da görüştüm. Defans, ofansa göre daha dikkat ister. Bu konularda görüştük'' diye konuştu.

Beşiktaş'ta herkesin kendisine sıcak yaklaştığını, bunun da kendisini çok mutlu ettiğini anlatan Carvalhal, ''Ben de bunun karşılığını vermek istiyorum. Tayfur hocamız ve Beşiktaş Kulübü'ne güzel günler yaşatmak istiyoruz'' derken takıma takviye yapılıp yapılmayacağı konusunda da öyle bir düşüncelerinin olmadığını ifade etti. Bu arada, Portekizli çalıştırıcı basın toplantısı öncesi ve sonrasında basın mensuplarıyla tokalaşırken Türkçe olarak ''Merhaba, memnun oldum'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler