BES'ten vergi dairesi önünde eylem

Büro Emekçileri Sendikası (BES), ''Maliye emekçilerinin ekonomik, özlük ve sosyal sorunlarının çözülmesi'' talebiyle eylem yaptı.

Yayınlanma: 13.04.2011 - 12:10
Abone Ol google-news

Sendika üyeleri, Ulus'taki Yeğenbey Vergi Dairesi önünde toplanarak, ''Eşit işe eşit ücret, insanca çalışma koşulları istiyoruz'' yazılı pankart açtı ve ''Sözleşmeli köle olmayacağız'', ''İnsanca yaşamak istiyoruz'', ''Vergide, ücrette adalet istiyoruz'' sloganları attı. Grup adına basın açıklaması yapan BES Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Mevlüt Çakmak, 5345 Sayılı Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 5 yıl önce yürürlüğe girmesine rağmen hiçbir somut ilerlemenin sağlanamadığını savundu.

Müdürlerin bazılarının vergi dairelerini şirket mantığıyla yönetmeye çalıştığını ileri süren Çakmak, Maliye emekçilerinin cumartesi, pazar demeden özveri ile çalıştığını, iş yeri amirlerinin işlerin bitirilmesini istiyorsa, BES iş yeri temsilcileri ile temasa geçerek çalışanların sorunları ve çözümleri konusunda diyalog kurmaları gerektiğini söyledi. Özellikle vergi dairelerinin acil çözümler beklediğini belirten Çakmak, ''İş yerlerimize uzun süredir güvenceli personel alınmamaktadır. İş yükünün ağırlaşması sonucunda iş yerlerimizde kalp krizi, yüksek tansiyon, kronik rahatsızlıklar, bel ve boyun fıtığı ve benzeri hastalıklar giderek artmaktadır'' dedi.

Vergi dairelerinin temizlik işlerinin özel şirketlere devredilmesinden sonra daireleri ''fare ve böceklerin istila ettiğini'' ileri süren Çakmak, 250 kişiye 2 temizlik elemanının düştüğünü, vergi dairesi servis bölümlerinin 15 günde bir temizlendiği için hizmet binalarının pislikten geçilmediğini iddia etti.

Vergi dairelerinde bazı şef görevlendirmelerinin liyakat esasına göre yapılmadığını savunan Çakmak, torba yasanın getirdiği iş yoğunluğunun can yakmaya devam ettiğini söyledi. Fazla mesai ücreti olarak ödenen miktarın, seyyanen tüm çalışanlara ödenmesini, Maliye Bakanlığının çalışanların temel ücretlerinde artış yapmasını isteyen Çakmak, ek ücret adı altında yapılan ödemelerin de emekli keseneğine dahil edilmesini, ek ücretlerde artış yapılmasını talep etti.

Çakmak, Maliye emekçilerinin ekonomik, özlük ve sosyal sorunlarının çözülmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. Açıklamanın ardından, bir süre daha slogan atan grup, daha sonra dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler