Beyaz nöbet

Yakalarına siyah kurdeleler takan hekimler bir kez daha ‘Artık yeter. Sağlıkta şiddet yasası çıkarılsın’ diye seslendi.

Yayınlanma: 09.10.2018 - 21:27
Abone Ol google-news

Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi psikiyatri acil servisi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları “Sağlıkta şiddet yasası istiyoruz” pankartı açtı ve öldürülen hekimlerin fotoğraflarını taşıdı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası üyeleri, sağlıkta giderek artan şiddet olaylarını protesto etti. Sağlıkçılar geçen hafta İstanbul Bahçelievler’de eski bir hastası olduğu iddia edilen zanlı tarafından öldülen Dr. Fikret Hacıosman’ı da ölümünün 1. haftasında andı. Beyaz önlüklerini giyen ve yakalarına siyah kurdeleler takan hekimler “Artık yeter. Öldürülmek istemiyoruz. Sağlıkta Şiddet Yasası bir an önce çıkarılsın” dediler.

Nöbet eylemleri başlıyor

<haber-dikey:1100137>

Dr. Fikret Hacıosman’ın öldürüldüğü Bahçelievler Medicana Hastanesi önünde açıklama yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Sinan Adıyaman, Sağlık Bakanlığı’ndan 4 kez randevu talep ettiklerini ancak yanıt alamadıklarını belirterek “Sağlık Bakanı ve TBMM Başkanına sesleniyorum, bir araya gelip konuşalım, yasa bir an önce çıkmalı” çağrısı yaptı. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ise “TTB ve tabip odaları olarak bugünden itibaren bir hafta sürecek ‘Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyorum’ temalı nöbet eylemlerini başlatıyoruz. Türkiye çapında, kentlerin bilinen alanlarında 18.00-20.00 saatleri arasında en geniş katılımla bu nöbet eylemlerini gerçekleştireceğiz” dedi.

<haber-dikey:1106670>

17 Ekim TTB'de buluşma

Sağlık çalışanları, "17 Ekim’de tüm tabip odası başkanlarımızla TTB’nin Sağlıkta Şiddete Karşı Bildirgesini kamuoyuyla paylaşmak; TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanı ile görüşmek üzere  saat 10.00’da Ankara’da TTB’de buluşacağız." duyurusunda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler