Beyoğlu'nda bu yıl da 'Yeryüzü Sofrası' kuruldu

Birlik, paylaşım ve sadelik” çağrısına uyan çok sayıda insan ilk iftar için Beyoğlu’nda buluştu.

Yayınlanma: 19.06.2015 - 06:53
Abone Ol google-news

Antikapitalist Müslümanların önderliğinde başlatılıp, gelenekselleşen Yeryüzü Sofrası dün Taksim Tünel’de ramazan ayının ilk iftarı için kuruldu.

“Ayrımcılığın değil birlikteliğin. Tektipleştirmenin değil çok renkliliğin. Gösterişin değil sadeliğin. Kıtlığın değil bereketin. Biriktirmenin değil paylaşımın sofralarını yine birlikte kuruyoruz” çağrısı yapan Anti Kapitalist Müslümanlar’ın sesine kulak veren çok sayıda insan dün ramazan ayının ilk iftarı için Taksim İstiklal Caddesi Tünel’de bir araya geldi.

Saat 20.00’da sofra bezi olarak kullandıkları gazete kağıtları ve hazırladıkları yemeklerle toplanmaya başlayan onlarca insan 20.30 sıralarında yeryüzü sofralarını kurmaya başladı. Gazete kağıtları serildi sofranın baş kahramanı ramazan pidesi ile birlikte peynirler, domatesler, yaprak sarmalar, börekler paylaşılmaya başlandı.

Antikapitalist Müslüman Hareketi’nin önde gelen isimlerinden ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık da sofradaki yerini aldı. “Bu bir kültür oldu, gelenek haline gelmeye başladı” diyerek sözlerine başlayan Eliaçık, “İnsanların bir araya geldiği, kanın durduğu, barışın, kardeşliğin olduğu bir yaşama ihtiyacımız var. Ramazanın ilk gününde bizim de mesajımız birlik, beraberlik” diye konuştu.

Saat 20.45’te ezan okundu ve vatandaşlar oruçlarını açtı. Kimi hurma, kimi zeytin kimi ise su tercih etti. Paylaşımın, neşenin yoğun olduğu ilk iftar gününü geçiren vatandaşlar kahkahalarıyla çöplerini toplayıp, artan yemekleri de sokak hayvanlarıyla paylaştı. Kalabalık, “Kurtuluş yok, tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları atarak dağıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler